Ελλάδα | 08.02.2022 08:04

Δολοφονία Άλκη: Στα Δικαστήρια οι γονείς του την Τρίτη - Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Newsroom

Συνάντηση με τις Ανακριτικές Αρχές στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης θα έχουν σήμερα οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη προκειμένου να δουν από κοντά τον δικαστικό λειτουργό. Παρά τον πόνο και την ανείπωτη θλίψη τους θα ζητήσουν να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τους γονείς του Άλκη αναμένεται να φτάσουν στο Δικαστικό Μέγαρο και οι δύο φίλοι του 19χρονου Αλκιβιάδη με τους γονείς τους, οι οποίοι εκείνο το βράδυ της τραγωδίας τραυματίστηκαν και οι ίδιοι από τους χούλιγκαν.

«Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

«Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», είπε ο πατέρας του 19χρονου φοιτητή. «Εμείς στέλνουμε μήνυμα αγάπης, όχι άλλη βία» είπε από την πλευρά της η μητέρα του. Ο κ. Καμπανός κάλεσε τους οπαδούς των ομάδων να δείξουν αυτοσυγκράτηση, και «να μην οδηγηθούμε σε έναν εμφύλιο», ενώ αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε για αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ είπε πως είναι στα δικά τους χέρια αυτή η απόφαση.

Η κα Καμπανού σημείωσε πως πρέπει φίλαθλοι και οπαδοί να βιώσουν τη χαρά του αθλητισμού και όχι να γίνονται βίαια επεισόδια. Επανέλαβε ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του γιου της, είναι παιδιά που δεν έλαβαν αγάπη.

Επίσης, οι γονείς του Άλκη ανέφεραν ότι το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) επικοινώνησε ο πρωθυπουργός μαζί τους και τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αλλά και την συμπαράσταση της κυβέρνησης, λέγοντας πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Εκείνοι τον ευχαρίστησαν και του ζήτησαν να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.

Πριν τη δολοφονία ήταν σε αγώνα βόλεϊ – Μετά κρύβονταν σε σπίτια φίλων και συγγενών

Αμέσως μετά τη δολοφονία του Άλκη οι δράστες κατέφυγαν σε φιλικά σπίτια και μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, διέκοψαν κάθε επικοινωνία μεταξύ τους. Όμως οι επικοινωνία τους δεν διακόπηκα αμέσως μετά το έγκλημα, αλλά από το πρωί της επόμενης ήμερα, όταν και προφανώς έμαθαν ότι ο Άλκης ήταν νεκρός.

Η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης έχει εντοπίσει ολόκληρη την διαδρομή των δραστών. Συγκεκριμένα, έχει εντοπίσει ότι πριν την καταδρομική επίθεση σε βάρος του Άλκη και των δύο φίλων του στη Χαριλάου, οι περισσότεροι από τους δράστες βρίσκονταν σε ένα αγώνα βόλεϊ. Μόλις εκείνος τελείωσε πήραν τα «όπλα» τους, επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και επιτέθηκαν αναίτια στα τρία παιδιά, φτάνοντας μέχρι τη δολοφονία.

Ψάχνουν το ρόλο που έπαιξε ο κάθε δράστης με βάση το DNA

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι αστυνομικοί έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών τους στο να εντοπίσουν τον ακριβή ρόλο του καθενός από τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν τον τρόπο και τα μέσα να καταλάβουν ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός από τους συλληφθέντες.

Σε κάθε περίπτωση, ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονική επίθεση και οδηγήθηκε στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αρνήθηκε πως δολοφόνησε τον Άλκη και ισχυρίστηκε πως βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας αλλά δεν είχε ενεργό συμμετοχή και απλώς οδηγούσε το ένα από τα δύο αυτοκίνητα.

«Εγώ οδηγούσα το ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν είχα καμία ενεργό συμμετοχή. Τυχαία βρεθήκαμε εκεί. Θέλαμε να εκφοβίσουμε τους Αρειανούς. Μετάνιωσα. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Άκουσα στις ειδήσεις για το νεκρό παιδί. Κατονόμασα τους 10 στην Αστυνομία. Δεν προσπάθησα να διαφύγω και οι αστυνομικοί με βρήκαν στο σπίτι μου», ισχυρίστηκε ο 23χρονος στις δικαστικές Αρχές».

Άλκης ΚαμπανόςΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραοπαδοίδολοφονία