Ελλάδα|16.03.2022 11:24

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση βόμβα από ιατροδικαστή που κάνει λόγο για «ασφυξία»

Newsroom

Φως στο θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα προσπαθούν να ρίξουν οι αρχές, με την επικείμενη κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ, Ανδρέα Ηλιάδη, να θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Την ίδια ώρα, μία μαρτυρία από το σχολικό περιβάλλον της Τζωρτζίνας συγκινεί.

«Ήταν το πιο χαρούμενο παιδάκι του σχολείου. Θυμόμαστε όλοι τα παιχνίδια του, τα γέλια του, η Τζωρτζίνα μας, πόσο μας λείπει», είναι, σύμφωνα με το pelop.gr τα λόγια ανθρώπου από το σχολείο της μικρής Τζωρτζίνας, ο οποίος θυμήθηκε και την ημέρα που η ίδια τούς ανακοίνωσε ότι η μητέρα της ήταν έγκυος στην Ίριδα. «Θα κάνει την αδελφούλα μου», έλεγε η μικρή σε όλους, που είχαν συγκλονιστεί από τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Η μικρή Τζωρτζίνα περίμενε με χαρά το νέο αδελφάκι της.

Στο σχολείο την πήγαινε συνήθως η Ρούλα. Ο πατέρας της, που την λάτρευε, ήταν σε δουλειές. Την περίμενε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η μικρή έβγαινε κι έπεφτε στην αγκαλιά της μαμάς. Κάπως έτσι κυλούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες. Μέχρι που η μικρή Τζωρτζίνα δεν ξαναπήγε στο σχολείο. Νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο, μετά στο Ρίο και κατέληξε, λίγους μήνες μετά, στην Αθήνα. Το 26ο ΔΣ έχασε το χαμόγελό του.

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων για την ασφυξία

Στην υπόθεση – θρίλερ έχει αναφερθεί και ο ιατροδικαστής Λέων ο οποίος έχει ζητήσει ήδη να διερευνηθεί αν πίσω από τους θανάτους των τριών κοριτσιών κρύβεται η ασφυξία. Η τελευταία του ανάρτηση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.

Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.

Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό», γράφει ο ιατροδικαστής. 

 

Πάτραθάνατοςιατροδικαστήςπαιδιάασφυξίαειδήσεις τώρα