Ελλάδα | 25.03.2022 07:38

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Με Rafale, Spitfire και τμήματα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων

Newsroom

Τα νέα Rafale θα κάνουν την εμφάνισή τους στον Αττικό ουρανό στα πλαίσια της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, τα 4 Rafale θα απονηωθούν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που θα εκτελέσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Επίσης οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της εθνικής επετείου, με τη φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον λιμάνι του Πειραια και με στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην πλατεία Συντάγματος.

Επίσης ανάμεσα στα ιπτάμενα μέσα που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας θα είναι και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και θα συνοδεύεται από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Εξάλλου η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον λιμάνι του Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω κορονοϊού, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

επέτειοςΕπανάσταση 182125η ΜαρτίουπαρέλασηRafaleστρατιωτική παρέλασηειδήσεις τώρα