Ελλάδα|29.03.2022 18:46

Φωτιά τώρα στη Σάμο: Τρία τα ενεργά μέτωπα - «Θα καίει έως αύριο»

Newsroom

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στο νησί της Σάμου, με τις διαστάσεις που έχει πάρει να ανησυχούν. Οι φλόγες «απλώνονται» σε τρία μέτωπα και προς το παρόν δεν έχουν καεί σπίτια.

Ειδικότερα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, εκφράζει ανησυχία για το μέτωπο λέγοντας πως τα ενεργά μέτωπα είναι τρία: το ένα έχει πορεία βορειοανατολικά του χωριού των Βουρλιωτών και είναι «το πιο δύσκολο». Το δεύτερο είναι στην κορυφογραμμή και «κοιτάει» βορειοδυτικά, ενώ το τρίτο είναι νοτιοανατολικά του χωριού, όπως γνωστοποιεί ο διοικητής στο samosvoice.gr.

 

Αναφορικά με τη Μονή Βροντά, οι φλόγες την πλησίασαν νωρίτερα το απόγευμα και τώρα πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν περικυκλώσει, χωρίς να κινδυνεύει το κτίριο.

Παράλληλα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί κατοικίες, αλλά μόνο 500-600 στρέμματα δασικής-αγροτοδασικής έκτασης.

Δεδομένου πως το πύρινο μέτωπο είναι διάσπαρτο, ο ίδιος εκτιμά ότι η φωτιά θα καίει όχι μόνο το βράδυ αλλά «τουλάχιστον έως το βράδυ της Τετάρτης». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, στο νησί έχουν φτάσει αεροπορικώς 15 πυροσβέστες και ο διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ από την Αττική (Ελευσίνα).

Μία σύλληψη

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, προσήχθη ένας άνδρας και τελικά συνελήφθη από την Πυροσβεστική ως υπαίτιος για την πυρκαγιά.

Ωστόσο, μετά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

 

Νωρίτερα την Τρίτη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ζητήσει την εκκένωση των Βουρλιωτών.

πυρκαγιάφωτιά τώραΣάμοςειδήσεις τώραπυροσβεστικήφωτιάεκκένωση