Ελλάδα|02.04.2022 18:04

Κρήτη: Φαρμακοποιός «ξεγέλασε» επίδοξους κλέφτες - Πώς έσωσε χιλιάδες ευρώ

Newsroom

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σημειώθηκε στα Χανιά της Κρήτης, αλλά με μία τροπή που οι επίδοξοι κλέφτες δεν περίμεναν. Το θύμα κατάφερε να το «σώσει» άμεσα, καταγγέλοντας το συμβάν στις Αρχές.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν άγνωστοι επικοινώνησαν με τον φαρμακοποιό και ισχυρίστηκαν ότι καλούν από το Α.Τ. Κισσάμου και θα ήθελαν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό του για αγορά φαρμάκων. Έπειτα, ζήτησαν τον τραπεζικό λογαριασμό του 72χρονου, καθώς και τους κωδικούς του.

Αφού κατάφεραν να αποσπάσουν ό,τι ζήτησαν, λίγες ώρες μετά ο φαρμακοποιός άρχισε να λαμβάνει μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο σύμφωνα με τα οποία η τράπεζα τον ενημέρωνε για μεταφορές εμβασμάτων σε μεγάλα ποσά από τον λογαριασμό του προς τρίτους. Μάλιστα, τα ποσά ήταν συνολικού ύψους 127.000 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretapost.gr.

Με τη λήψη των μηνυμάτων ο άνδρας μετέβη άμεσα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

Έτσι, οι Αρχές ενημέρωσαν την τράπεζα, η οποία έσπευσε να μπλοκάρει τους λογαριασμούς του φαρμακοποιού, με αποτέλεσμα να προλάβουν την ολοκλήρωση της απάτης και την ανάληψη των ποσών.

κλέφτεςηλεκτρονική απάτηφαρμακοποιόςΚρήτηφαρμακείοκλοπήειδήσεις τώρα