Θάνατος παιδιών στην Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι έξι ημέρες στη ΓΑΔΑ
Ευλαμπία ΡέβηΣκληρή και αλύγιστη παραμένει για έκτη ημέρα στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας στην υπόθεση του θανάτου των 3 παιδιών στην Πάτρα που συγκλονίζει. Αστυνομικοί της Ασφαλείας από τα χέρια των οποίων έχουν περάσει δολοφόνοι και δολοφόνοι χαρακτηρίζουν την 33χρονη μητέρα ως μια πρωτοφανή περίπτωση ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα.
«Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα η ίδια εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που τη βαραίνουν. Φαίνεται και είναι ξεκάθαρα φοβισμένη, ωστόσο διατείνεται ότι είναι αθώα. Δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο η στάση της, το αντίθετο έχει σκληρύνει κιόλας. Δεν την έχει απασχολήσει η δολοφονία του παιδιού παρά μόνον η ουσία που βρέθηκε», τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο ethnos.gr. Σε λίγες ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή μετά την προθεσμία που έλαβε για να απολογηθεί. Και εκεί φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να ομολογήσει. Το αντίθετο. Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό η κατηγορούμενη θα εμφανιστεί στην Ευελπίδων με δύο δικηγόρους, οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας.
Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Κυριακής προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε ότι αναζητούν πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στο παιδί. «Ερευνούμε την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη, ποιος την προμηθεύτηκε με και ποιον τρόπο και πώς τη χρησιμοποίησε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Η κεταμίνη είναι μια ουσία που διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο και δεν μπορεί κανείς να την προμηθευτεί στο εμπόριο. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από κάποιον χωρίς δόλο και ίσως δούμε κάποιες ανατροπές».
Για τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών η υπόθεση είναι «δεμένη» από την πρώτη στιγμή και δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης της δικογραφίας, αφού έχει εξακριβωθεί ότι η φερόμενη ως δράστις ήταν μόνη στο μονόκλινο δωμάτιο με την εννιάχρονη όταν ξεψύχησε, ενώ οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες γιατρών «καίνε» την κατηγορουμένη. Το ίδιο «δεμένη» χαρακτηρίζουν την δικογραφία και δικαστικές πηγές που τονίζουν στο ethnos.gr ότι δεν χρειάζεται η ομολογία ενός κατηγορουμένου για να καταδικαστεί και να πάρει τον δρόμο για την φυλακή.
Οι συνολικές απόπειρες δολοφονίας της εννιάχρονης, όπως αναλύονται στη δικογραφία, ανέρχονται στις 9. «Το παιδί αυτό πέθανε δύο φορές και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Το πλήρες εύρος της υπόθεσης θα διαλευκανθεί με τις έρευνες που έχουν επεκταθεί για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών», επισημαίνουν αστυνομικοί της Ασφαλείας που έχουν ενεργό ρόλο στην αναζήτησή της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν με νόημα ότι τώρα θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, καθώς τα φώτα στρέφονται και προς την Πάτρα, υπογραμμίζοντας ότι τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο είναι πολύ σημαντικά. «Η Τζωρτζίνα πέθανε για πρώτη φορά στις 11 Απριλίου 2021 στο νοσοκομείο της Πάτρας. Μόνη στο δωμάτιο ήταν η μητέρα της και πάλι. Όταν φώναξε τους γιατρούς το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Της έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά και κατάφεραν να το επαναφέρουν. Μέχρι τότε μιλούσαμε για ένα υγιές παιδί. Μετά από αυτό η Τζωρτζίνα έζησε ως τετραπληγική. Είχε υποστεί υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια και το παιδί βασανίστηκε αλύπητα μέχρι να καταλήξει στο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου, εννέα δηλαδή μήνες μετά. Και πιθανότατα μιλάμε για την ίδια ουσία που της χορήγησε όλες τις άλλες φορές κατά τις οποίες προσπάθησε να την σκοτώσει», σημειώνουν την ώρα που ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες με εστίαση προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της Πάτρας, ενώ μετά από εισαγγελική παρέμβαση άνοιξε και ο φάκελος του θανάτου της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη.
Στο μεταξύ, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι το επόμενο κλειδί για την πορεία των ερευνών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν παραδοθεί όλα τα ψηφιακά πειστήρια στην αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι Αρχές θα αναζητήσουν τι έψαχνε στο Διαδίκτυο η 33χρονη, τι αγορές είχε κάνει, αλλά και τι συνομιλίες είχε και με ποιους σε μια προσπάθεια να διαλευκανθεί από πού προμηθεύτηκε την ουσία κεταμίνη ή και αν υπήρχε κάποιος που της την παρέδωσε. Η προτεραιότητα που θα δοθεί στο Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων για την συγκεκριμένη υπόθεση θα είναι υψηλή.
«Δεν μας εξέπληξε η ουσία που χρησιμοποίησε με την έννοια ότι σίγουρα θα επέλεγε μία δύσκολη ουσία. Ήμασταν βέβαιοι ότι αυτός που την χορήγησε θα επέλεγε κάτι ψαγμένο, κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να προμηθευτεί», σημειώνουν αξιωματικοί της Ασφαλείας που τώρα σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές Αθηνών και Πατρών θα χαράξουν την πορεία των ερευνών τόσο για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας όσο και για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε η σπιτονοικοκυρά της οικογένειας.
Ένα επόμενο στοιχείο, ανεξάρτητα από τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, είναι και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η οποία όπως φαίνεται και από την δικογραφία δεν έχει ζητηθεί από την Αστυνομία και αναμένεται αυτό να προχωρήσει κατά την κυρία ανάκριση.
«Δεν υπάρχει συνεργός στην περίπτωση της Τζωρτζίνας»
Όπως έχει γράψει το ethnos.gr ήδη από την Παρασκευή για την ώρα οι έρευνες δεν εστιάζουν σε συνεργούς. Μάλιστα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τόνιζε τα εξής: «Δεν υπάρχει συνεργός τουλάχιστον για την περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Η μάνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Κανείς άλλος δεν ήταν παρών. Και ήταν μόνη της και όλες τις άλλες εννέα φορές που φέρεται να προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί της. Αναμένουμε απαντήσεις σε δευτερεύοντα αλλά πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως το πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι λειτούργησε απολύτως μόνη».
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι «για την ώρα δεν πρόκειται να καλέσουμε για κατάθεση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας ούτε τον πατέρα ούτε την μητέρα και την αδελφή της 33χρονης ούτε κανέναν άλλον. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Θα κάνουμε κάτι άλλο μόνον εφόσον μας ζητηθεί από την Εισαγγελία». Δεν αποκλείεται, πάντως, όλοι τους να κληθούν για καταθέσεις για το δεύτερο σκέλος των ερευνών, δηλαδή την διερεύνηση των θανάτων των δύο άλλων κοριτσιών και της σπιτονοικοκυράς και μάλιστα αυτό να γίνει λίαν συντόμως.
- «Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
- Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
- Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
- Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά