Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου απενεργοποίησε το οξύμετρο της Τζωρτζίνας
NewsroomΑποκαλύψεις που «ξετυλίγουν» το κουβάρι αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα έφερε στο φως το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV. Ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αφορά την κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι πως το οξύμετρο, με το οποίο οι γιατροί παρακολουθούσαν τις κρίσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας ακόμα και από απόσταση, δεν λειτουργούσε, όταν εκδήλωσε το θανατηφόρο επεισόδιο.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, η γιατρός και η νοσηλεύτρια που μπήκαν στο δωμάτιο για να σώσουν την 9χρονη παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που προειδοποιούσε ότι πέφτουν οι σφίξεις και τα επίπεδα οξυγόνου του παιδιού. Στη δικογραφία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως το παιδί ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία.
Σχετικά με τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου πως οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, στη δικογραφία υποστηρίζεται πως ο τελευταίος γιατρός επισκέφθηκε το παιδί μία ώρα πριν αυτό καταλήξει και επίσης πως στην κλινική δεν υπάρχει καν κεταμίνη.
Η κεταμίνη, κεντρικό σημείο στην υπόθεση
Η χορήγηση της επικίνδυνης ουσίας κεταμίνη αποτελεί το κεντρικό σημείο στην υπόθεση, αφού αυτή περιγράφεται στη δικογραφία ως η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου, ανέφερε σχετικά: «Στο τραπέζι του αναισθησιολόγου αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι υπήρχε κεταμίνη, η χορήγηση σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πολύ πιο μικρή η δόση της. Η κεταμίνη δεν είναι ένα σύνηθες φάρμακο που βρίσκεται στο τραπέζι ενός αναισθησιολόγου. Οπότε, εδώ θα πρέπει να αναζητηθεί από πού βρέθηκε αυτή η κεταμίνη. Οι απαντήσεις βρίσκονται στις ίδιες τις ιδιότητες της κεταμίνης».
Η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου από χθες είναι ότι δεν ήταν εκείνη που έδωσε κεταμίνη στο παιδί, αλλά το ερώτημα βέβαια είναι τι στοιχεία μπορεί να έχει. «Για να αποδειχθεί ότι χρησιμοποιήθηκε από τους γιατρούς, θα πρέπει να αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε στο πρακτικό και στη λίστα φαρμάκων που εδόθησαν και το φάρμακο κεταμίνη. Αυτό μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα, αν ζητηθεί ο ιατρικός φάκελος, και δουν τη λίστα φαρκάκων στην οποία καταγράφονται όλα τα φάρμακα, θα προκύψει αμέσως ποια φάρμακα χορηγήθηκαν», τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.
Η παρουσία κεταμίνης εντοπίστηκε στις αρχές Μαρτίου από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, κατά τη διάρκεια των τοξικολογικών εξετάσεων και οι αστυνομικοί, κάνοντας αναπαράσταση του τελευταίου κρίσιμου ημίωρου της Τζωρτζίνας στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου, μέσα από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, προέκυψε ότι κανένας άλλος δεν βρισκόταν με το κοριτσάκι εκτός από τη μητέρα της. Κάτι που υποστηρίζει και ο εν διαστάσει σύζυγος της Πισπιρίγκου.
Η κεταμίνη δεν είναι μόνο η ουσία που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα, αλλά όπως φαίνεται και αυτή που πρόδωσε την 33χρονη μητέρα της. Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, η Πισπιρίγκου επέλεξε αυτή την ουσία γιατί είχε διαβάσει ότι μεταβολίζεται πολύ εύκολα στον οργανισμό και αποβάλλεται μέσα σε λίγη ώρα. Αυτό όμως που δεν γνώριζε είναι ότι η κεταμίνη σε νεκρό οργανισμό παραμένει στο αίμα. Έτσι, στις 8 πρώτες φορές που σύμφωνα με τους αστυνομικούς επιχείρησε να δολοφονήσει ανεπιτυχώς το παιδί της, η ουσία δεν ανιχνεύθηκε στο αίμα της, ενώ δεν συνέβη το ίδιο όταν το παιδί πέθανε έπειτα από πολύ ισχυρή δόση κεταμίνης.
Πώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη;
Την ίδια ώρα βασικό κομμάτι των ερευνών, που μπορεί να δώσει και απαντήσεις για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ή όχι συνεργούς είναι το από προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Ο κ. Αλεξάνδρου σχολίασε πως η συγκεκριμένη ποσότητα είναι υπερβολική. Πρέπει να εξηγηθεί, πρώτον, γιατί χορηγήθηκε και, δεύτερον, πότε χορηγήθηκε, σημείωσε.
Κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικοί υπολογιστές γίνονται «φύλλο και φτερό» στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να βρεθούν οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, για να μπορέσει να προμηθευτεί την ουσία που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.
Το άλλο ενδεχόμενο είναι η κατηγορούμενη να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από κάποιο πρόσωπο, μέσω κάποια φαρμακευτικής εταιρείας, αφού η ουσία αυτή χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική, αλλά και στην ιατρική πολύ περιορισμένα. Μάλιστα ο πατέρας του εν διαστάσει συζύγου της εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί συγκλίνουν στο γεγονός πως ανεξάρτητα της ποσότητας της δόσης της κεταμίνης, η συγκεκριμένη ουσία δεν έπρεπε να υπάρχει στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
- Αυξάνεται η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 38.000 πολίτες μέχρι τις 14:00 - Δείτε όλες τις εξελίξεις
- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Νεκρός βρέθηκε Ισραηλινός ραβίνος - «Αντισημιτική τρομοκρατική ενέργεια»
- Κομμωτήριο στον Ασπρόπυργο παρείχε και... ροζ υπηρεσίες
- Η Adele αποχαιρετά το κοινό της: «Νιώθω εξαντλημένη συναισθηματικά και σωματικά»