Ρούλα Πισπιρίγκου σε Μάνο Δασκαλάκη: Να έρθει σε επισκεπτήριο να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας – Πληροφορίες για νέες προσαγωγές
NewsroomΝέα παρέμβαση μέσα από τις φυλακές έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μιλώντας στο STAR επανέλαβε πως «δεν σκότωσα εγώ τα παιδιά μου».
Μάλιστα απαντώντας στα όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης το βράδυ της Παρασκευής στο MEGA, του απηύθυνε κάλεσμα να μεταβεί στη φυλακή: «Αν θέλει να έρθει σε επισκεπτήριο να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας».
Σχετικά με την εξωσυζυγική σχέση που είχε η ίδια την παραδέχτηκε λέγοντας ότι: «ενώ είχα χωρίσει με τον Μάνο είχα βρεθεί με ένα άτομο». Μάλιστα όπως είπε η ίδια έχει μηνύματα από τον πρώην σύζυγό της που της λέει να βρει έναν καλό άνθρωπο.
Τι είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη
Η σημερινή παρέμβαση της Ρούλας μέσα από τις φυλακές έρχεται μετά από τα όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη:«Θα σταθώ απέναντί της. Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά» είχε πει χαρακτηριστικά.
Αναφορές για νέες προσαγωγές
Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μεταδίδει το pelop.gr κάνουν λόγο για νέα προσαγωγή ατόμου στην Αθήνα, το οποίο θα καταθέσει για την υπόθεση. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες για ακόμη περισσότερες προσαγωγές, όχι κατ’ ανάγκην ατόμων που είναι «φυσικοί αυτουργοί» στον ενδεχόμενο φόνο, αλλά ανθρώπων που με κάποιους τρόπους συνετέλεσαν ή είχαν εμπλοκή στην πράξη, ακόμη και αν δεν κατανοούσαν εκείνη την εποχή τι θα μπορούσε να συμβεί.
Το μοιραίο λάθος στης Ρούλας Πισπιρίγκου που οδήγησε στη σύλληψη
Όλα δείχνουν ότι το μοιραίο λάθος της 33χρονης είναι η κεταμίνη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε ότι η συγκεκριμένη ουσία, μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό και έτσι, δεν αφήνει ίχνη.
Όμως την «πάτησε». Γιατί αυτό, προϋποθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός να είναι εν ζωή. Σε αντίθετη περίπτωση, η ουσία παραμένει στο νεκρό αίμα και ανιχνεύεται εύκολα στις τοξικολογικές εξετάσεις. Οπως και έγινε.
Ήταν αρχές Μαρτίου όταν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, κατά τη διάρκεια των τοξικολογικών εξετάσεων, διαπιστώθηκε ότι στον οργανισμό της Τζωρτζίνας εκτός από άλλες φαρμακευτικές ουσίες, μέρος της βαριάς αγωγής που ελάμβανε το κοριτσάκι, βρέθηκε και κεταμίνη. Αμέσως, απευθύνονται στους θεράποντες ιατρούς και διαπιστώνουν ότι στις δύο αγωγές που χορηγούσαν δεν υπήρχε τέτοια ουσία ενώ από τον έλεγχο βρέθηκε πως σε όλο το νοσοκομείο Παίδων δεν υπήρχε φάρμακο που να περιλαμβάνει την κεταμίνη. Έτσι, διεξάγεται το συμπέρασμα ότι η λύση του μυστηρίου βρίσκεται σε αυτή την ουσία, όπως μεταδίδει το pelop.gr.
Γνωρίζοντας οι αστυνομικοί ότι η κεταμίνη προκαλεί τον θάνατο, το πολύ σε 20 λεπτά, καταφέρνουν μέσα από καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών να κάνουν αναπαράσταση των τελευταίων 60 λεπτών της Τζωρτζίνας στο μονόκλινο δωμάτιο του 4ου ορόφου του νοσοκομείου.
Διαπιστώνουν ότι η τελευταία καταγραφή γιατρού είναι μια ώρα πριν, και από τις δεκάδες καταθέσεις νοσηλευτών του συγκεκριμένου τμήματος προκύπτει ότι κανένας άλλος δεν βρισκόταν μαζί με το κοριτσάκι πλην της μητέρας της.
Τα δύο αυτά στοιχεία είναι αρκετά για να «σπάσουν» την προκαταρκτική, να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης θυγατέρας της. Εκτιμάται ότι όταν στις 11 του περασμένου Απριλίου η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη καρδιακή ανακοπή και τελικά κατάφερε να επιζήσει μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η Ρούλα Πισπιρίγκου τη δηλητηρίασε με μικρότερη ποσότητα κεταμίνης.
Στις εξετάσεις αίματος δεν ανιχνεύθηκε επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε μάθει η 33χρονη για τον γρήγορο μεταβολισμό και έτσι ξεκίνησε ένα μανιακό μπαράζ άλλων 8 προσπαθειών μέχρι τελικά να καταφέρει να της «πάρει» τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.
Το λάθος που ουσιαστικά την πρόδωσε ήταν το γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι η κεταμίνη στον νεκρό οργανισμό δεν είναι δυνατόν να μεταβολιστεί και παραμένει στο αίμα. Ετσι, ανιχνεύθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις και επιβεβαιώθηκε ένα νούμερο που πραγματικά σοκάρει: 6.5mg/ ml, όταν μόλις 2.4 mg/ml είναι αρκετά να δολοφονήσουν έναν ενήλικα.
Στο φως ντοκουμέντο από το monitor της Τζωρτζίνας
Την ίδια ώρα, ντοκουμέντο από το monitor της Τζωρτζίνας από την Πάτρα που δείχνει ότι το 9χρονο παιδί κατέρρεε κάθε φορά που έμενε μόνο του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται ουσιαστικά για τη τη διαφορά της εικόνας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ και το απλό δωμάτιο που έρχεται στο φως από το Mega.
Ειδικότερα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μία φωτογραφία από τα monitor την ώρα που που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ στην Πάτρα, χωρίς να είναι παρούσα η μητέρα της, και μια φωτογραφία από το μόνιτορ την ώρα που η μικρή νοσηλευόταν σε κανονικό δωμάτιο, με τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Κατέρρεε όταν έμενε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Στη φωτογραφία αριστερά, από τη ΜΕΘ δηλαδή, όταν δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι απούσα, οι καρδιακοί σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι κανονικοί, ενώ και οι αναπνοές της είναι κανονικές. Στη φωτογραφία με την 33χρονη παρούσα φαίνεται η βραδυκαρδία της 9χρονης, ενώ παρουσιάζει πτώση σφυγμών. Συγκεκριμένα οι σφυγμοί πέφτουν από τους 86 στους 61 και οι αναπνοές της στις μόλις 11.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτή η εικόνα της Τζωρτζίνας είχε παρατηρηθεί τρεις με τέσσερις φορές.
Επί της ουσίας αυτό που αποδεικνύεται από τις εικόνες είναι πως όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο δωμάτιο η κατάσταση της 9χρονης κόρης της επιδεινώνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να την βάζουν στη ΜΕΘ, όπου και η κατάσταση της υγείας της βελτιωνόταν αμέσως.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι γιατροί ζήτησαν από τη 33χρονη μητέρα να βιντεοσκοπήσει τα επεισόδια της κόρης της, αφού δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
Να σημειωθεί ότι εκφράζονται υποψίες από την ΕΛΑΣ ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επιχειρήσει και άλλες φορές να δηλητηριάσει τη μικρή Τζωρτζίνα με κάποια ουσία, όπως την κεταμίνη με την οποία τη δολοφόνησε στις 29 Ιανουαρίου χορηγώντας της θανατηφόρα δόση.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι γιατροί είχαν παρατηρήσει ένα ακόμη σύμπτωμα στην μικρή Τζωρτζίνα που τους είχε προκαλέσει εντύπωση, αυτό της μυδρίασης. Η μυδρίαση, δηλαδή η διαστολή της κόρης των ματιών μπορεί να προκληθεί από υπερδόση ουσίας όπως η κεταμίνη ή κάποια παραπλήσια, τη στιγμή όμως που οι γιατροί εκείνη την περίοδο έδιναν στο παιδί φάρμακα που δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα αλλά ακριβώς τα αντίθετα.
- Συντριβή αεροσκάφους στο Καζακστάν: Ανασύρθηκαν 30 νεκροί και εντοπίστηκαν 28 επιζώντες - Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Χαλάνδρι: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που χαιρέτησε ναζιστικά μπροστά σε πλήθος
- Τρόμος στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο κέντρο της πόλης - Τέσσερις τραυματίες
- Η Πάρις Χίλτον ποζάρει μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μόνο με έναν φιόγκο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες