Ελλάδα|16.04.2022 20:47

Πάτρα: Αναζητούν τη διαδρομή της κεταμίνης στα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Newsroom

Στα ψηφιακά πειστήρια που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από τη δράση της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, Ρούλας Πισπιρίγκου, εστιάζει τώρα η έρευνα που εκπονείται όχι μόνο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, το δεύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο της εξέτασης γίνεται στα αρχεία, τα βίντεο και τις συνομιλίες που έχουν διαγραφεί, είτε γιατί ο χρήστης τα διέγραψε, είτε γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την αναζήτησή τους και πάνω σε αυτά έχουν εγγραφεί νέες αναζητήσεις.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως η αναζήτηση είναι εφικτή, ακόμα λοιπόν και για τα αρχεία που έχουν διαγραφεί. Τα ευρήματα αναμένεται να ρίξουν φως και στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, θέμα που αποτελεί κομβικό σημείο για την έρευνα.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε η Μίνα Καραμήτρου στο δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε πως η 33χρονη κατηγορούμενη, σε ό,τι αφορά την αναζήτηση της κεταμίνης, υποστηρίζει πως έψαξε γι' αυτή, όταν άκουσε πως χορηγήθηκε στο παιδί της.

Όπως παράλληλα σχολίασε το στέλεχος, αυτή την ώρα είναι σημαντικό να φανεί αν υπάρχουν αναζητήσεις και για τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών.

«Εσκεμμένα θάφτηκε το τάμπλετ της Τζωρτζίνας» - Τι λέει ο Μανώλης Σφακιανάκης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας. Σοκάρουν τα στοιχεία που προέκυψαν από το tablet της μικρής Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου -που έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» παραμένουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας σήμερα, Σάββατο, στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι!» ισχυρίστηκε πως το τάμπλετ μπήκε εσκεμμένα στον τάφο της Τζωρτζίνας από τη μητέρα της. «Εάν δεν μιλήσουν τα ψηφιακά πειστήρια, όλα είναι στον αέρα. Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με ενδείξεις, αλλά με αποδείξεις. Έτσι, ήγγικεν η ώρα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αστυνομίας, στο κομμάτι των αποδείξεων στα ευρήματα του τάμπλετ», ανέφερε αρχικά.

«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές. Αυτά είναι τα στοιχεία είναι στο μικροσκόπιο των αρχών», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

Όπως επισημαίνει οι ερευνητές εξετάζουν εξονυχιστικά το τάμπλετ που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας. «Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το τάμπλετ. Μετά θα έχουμε στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου την πρώτη εγκληματολογική έκθεση. Το τάμπλετ το είχε κλείσει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες».

«Στις ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις τότε το τάμπλετ «ακούει». Εσκεμμένα μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η Google έχει φτιάξει το προφίλ όλων των χρηστών της στον κόσμο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε μηνύσεις θέλει να προχωρήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Αυτά τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η κατηγορουμένη είπε ψέματα στην Αστυνομία πως αναζήτησε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ουσία, όταν αποκαλύφθηκε στην τηλεόραση, ενώ πιθανότατα αυτός να ήταν και ο λόγος που ζήτησε να θαφτεί το τάμπλετ μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα. Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η 33χρονη να έχει κάνει αναζήτηση αναισθητικών ουσιών και σε προγενέστερο χρόνο, ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα συμπτώματα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς καταρρίπτει ουσιαστικά τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως οι αναζητήσεις φαίνεται να έγιναν πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αφού το τάμπλετ ετάφη μαζί με την Τζωρτζίνα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, κ. Ζάρδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρεί πως πολλοί δημοσιογράφοι την έχουν δυσφημίσει και για αυτό ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μηνύσεις, εφόσον αποφυλακιστεί.

H nor κεταμίνη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε το MEGA, η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα ή και ώρες πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή, αφού η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Αυτό αποδεικνύεται από την εξέταση ούρων, στην οποία βρέθηκε η ουσία nor κεταμίνη. Οι αποκαλύψεις του MEGA καταρρίπτουν και τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με το ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς κατά λάθος κατά την ώρα της ανάνηψης. Ετσι, ένα ακόμα νομικό επιχείρημα της πλευράς της μητέρας φαίνεται να πέφτει στο κενό. Για την ακρίβεια, η nor κεταμίνη είναι η ουσία η οποία μεταβολίζει την κεταμίνη στο αίμα. Κάτι που προκύπτει επίσης από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις της 9χρονης είναι πως πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά από την μεγάλη ποσότητα της κεταμίνης που υπήρχε γι' αυτό και πρόλαβε να την μεταβολίσει και βρέθηκε έπειτα η ουσία nor κεταμίνη.

κεταμίνηΜάνος ΔασκαλάκηςπαιδιάΡούλα ΠισπιρίγκουθάνατοιΠάτραειδήσεις τώρα