Ελλάδα|27.04.2022 10:21

Πάσχα στον Βόλο: Ψήσιμο, φαγητό και... επείγοντα - Περιστατικά με πόνους στην κοιλιά, γαστρεντερίτιδες αλλά και γαστρορραγίες

Newsroom

Μετά από δύο χρόνια κορονοϊού και περιοριστικών μέτρων, φέτος το Πάσχα ήταν πιο ελεύθερο. Χαρακτηριστικά στον Βόλο, σε κάθε γειτονιά οικογένειες και παρέες έψηναν τον παραδοσιακό οβελία, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που μετέβησαν στα χωριά τους, στην περιφέρεια του νομού.

Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που έψησαν, έφαγαν, γλέντησαν και κατέληξαν στα... επείγοντα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, Ηλία Καραμέτο, το τμήμα Επειγόντων, ιδίως ανήμερα του Πάσχα, είχε αυξημένη κίνηση, με πολλά παθολογικά περιστατικά.

Πολλά από αυτά, όπως γράφει το magnesianews.gr, αποδόθηκαν στο φαγητό, με ανθρώπους όλων των ηλικιών να αναζητούν βοήθεια.

Πόνοι στην κοιλιά, κάποιες γαστρεντερίτιδες, αλλά και γαστρορραγίες -σε λίγες περιπτώσεις- ήταν κάποια από τα περιστατικά που απασχόλησαν τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, που εφημέρευαν τις γιορτινές ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Καραμέτος, δεν ήταν βαριές περιπτώσεις και οι περισσότεροι ασθενείς, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και με τις οδηγίες των γιατρών αποχώρησαν για το σπίτι τους.

Βόλοςνοσοκομείοφαγητόειδήσεις τώραΠάσχαΠάσχα 2022