Ελλάδα|08.05.2022 09:42

Πυροβολισμοί σε καφετέρια στην Πάτρα: Γνωστός στις Αρχές ο τραυματίας - Αναζητείται ο κάτοχος του όπλου που «εξαφάνισε» τα ίχνη του

Newsroom

Οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα, όταν ένα άτομο τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε καφετέρια.

Το επεισόδιο σημειώθηκε, ειδικότερα, στο πατάρι του καταστήματος -που βρίσκεται στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου- ενώ αυτό ήταν γεμάτο από κόσμο, που μετά τον πυροβολισμό έτρεχε για να φυλαχτεί από κάποια αδέσποτη σφαίρα.

Το θύμα κατά δήλωσή του, βρισκόταν στο πατάρι μαζί με άλλα τρία άτομα και περιεργάζονταν ένα πιστόλι, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε από λάθος χειρισμό. Στη συνέχεια ο τραυματίας μαζί με άλλα δύο άτομα από την παρέα, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου ο τραυματίας παρέμεινε στα επείγοντα ενώ οι φίλοι του αποχώρησαν.

Από τον πυροβολισμό, φέρει ένα διαμπερές τραύμα στον μηρό από τη σφαίρα, καθώς και ελαφρύ τραύμα στο χέρι του και νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς, πως το επεισόδιο ήταν ένα ατύχημα και ότι το καινούργιο όπλο που του έδειχνε φίλος του, εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, ενώ δεν αποκάλυψε τον κάτοχο του όπλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Όπως γράφει το ίδιο μέσο, ο άνδρας «δραστηριοποιείται στον χώρο της νύχτας».

Οι ισχυρισμοί του εξετάζονται από τους αστυνομικούς, καθώς πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές.

Την ίδια ώρα η αστυνομία σαρώνει όλη την περιοχή στην οποία κινήθηκε το αυτοκίνητο των δραστών, κατά τη μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο, συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσει την ταυτότητά τους.

Αναζητείται ο κάτοχος του όπλου

Η αστυνομία αναζητά συγκεκριμένα το τέταρτο άτομο της παρέας, που φέρεται να είναι ο κάτοχος του όπλου, ο οποίος δεν έφυγε αμέσως από την καφετέρια μετά το ατύχημα, αλλά παρέμεινε για λίγη ώρα στο σημείο προκειμένου να περισυλλέξει τον κάλυκα καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μαρτυρούσε την ταυτότητα του.

Σε βάρος του θύματος σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και ακολούθησε η διαδικασία της σύλληψης του, ωστόσο, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος λόγω της νοσηλείας του.

Όπως έγινε γνωστό, το θύμα έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία καθώς και οπτικό υλικό για την υπόθεση.

Σημειώνεται, τέλος, πως τον Σεπτέμβριο του 2021 άγνωστοι δράστες είχαν κάψει το αυτοκίνητο της συντρόφου του, στην οδό Γερμανού.

καφετέριαπυροβολισμόςπυροβολισμοίειδήσεις τώραΠάτρα