Ελλάδα|09.05.2022 17:00

«Εσβησαν τα βίντεο της νύχτας του βιασμού» - Τι καταγγέλλουν οι δικηγόροι της Γεωργίας Μπίκα για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Τον δικό της αγώνα για τη δικαίωσή της επισημαίνει πως δίνει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που πριν από κάποιους μήνες κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2022. Η ίδια, μαζί με τους δικηγόρους της, μίλησε στη Real News μετά τις μηνύσεις που υπέβαλε πρόσφατα σε βάρος έξι ατόμων για ψευδή κατάθεση.

Ο συνήγορος της 24χρονης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καταγγέλλει παρεμβάσεις και περικοπές στο υλικό των καμερών της επίμαχης νύχτας. «Όλο αυτό το υλικό από τις 16 κάμερες του ξενοδοχείου υπάρχει στη δικογραφία.

Μόνο που σε όλες διαπιστώσαμε παρεμβάσεις, εκτός από μία. Έχει υπάρξει επεξεργασία στο υλικό των καμερών του ξενοδοχείου. Είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να διερευνηθεί», δηλώνει.

Η πλευρά της 24χρονης υποστηρίζει πως οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν βρίσκονταν στο πάρτι το μοιραίο βράδυ και κατέθεσαν ψευδώς ενώπιον της ανακρίτριας για την παρουσία τους.

«Έχουμε ντοκουμέντα στα χέρια μας γι’ αυτό, όπως το υλικό των καμερών. Τα άτομα αυτά υποστηρίζουν πως ήταν μαζί με τη Γεωργία στο πάρτι, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν πήγαν καθόλου, ενώ άλλοι είχαν φύγει ήδη πριν από το τραγικό συμβάν», προσθέτει ο κ. Ζιώγας.

Τι δηλώνει η Γεωργία

«Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη στήριξή του από την αρχή μέχρι και σήμερα. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που έχω δώσει δύναμη και σε άλλες κοπέλες να μιλήσουν για την προσωπική τους άσχημη εμπειρία. Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις έπαιξαν τον ρόλο τους», λέει από την πλευρά της η Γεωργία, με τον συνήγορό της να προσθέτει πως «είναι οδυνηρό για τη Γεωργία, είναι σαν να το ξαναζεί όλο αυτό».

καταγγελίαΘεσσαλονίκηβιασμόςMeTooειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίηση