Ελλάδα|12.05.2022 17:13

Δίκη Λιγνάδη: Βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα ζήτησε το δικαστήριο

Σοφία Φασουλάκη

Άφαντος παραμένει ο τρίτος νεαρός που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό, με το δικαστήριο να ζητεί τη  βίαιη προσαγωγή του.

Το αίτημα έγινε δεκτό αφού το ζήτησε η πλευρά του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και αφου ανέβησαν άκαρπες όλες οι προσπάθειες  για τον εντοπισμό του. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από την έδρα, τον καταγγέλλοντα αναζήτησε, όπως είπε,  και ο συνήγορός του, Γιάννης Βλάχος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λόγω Covid όμως δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ούτε ο τέταρτος καταγγέλλων ο οποίος είχε εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού.

Έτσι, αντί μαρτύρων κατηγορίας, στο βήμα ανέβηκαν πρόσωπα από το περιβάλλον του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη, όπως η πρώην νύφη του η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως όλα είναι προϊόν σκευωρίας σε βάρος του, για λόγους πολιτικής αντιπαλότητας.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως η σκευωρία υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο ενώ αναφέρθηκε ακόμη και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που τον χαρακτήρισε, από φόβο, όπως είπε, επικίνδυνο.

  • Μάρτυρας: Η κυρία Μενδώνη θεωρώ ότι έκανε δηλώσεις για «επικίνδυνο άνθρωπο» επειδή έπαθε πανικό φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί.
  • Πολιτική Αγωγή : Είχε αντιπαλότητα με τον κατηγορούμενο;
  • Μάρτυρας : Δεν το ξέρω. Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος δε θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο.
  • Πολιτική Αγωγή: Θεωρείτε  ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;
  • Μάρτυρας: Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.
  • Πολιτική Αγωγή: Θεωρείτε ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο;
  • Μάρτυρας : Είπα πως έφτασε εδώ το κατηγορητήριο. Εγώ δεν αναφέρθηκα στο δικαστήριο. Εσείς με ρωτήσατε για το κίνητρο. Θεωρώ ότι το κίνητρο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο χώρο.
δικαστήριοδίκηβιασμόςΔημήτρης Λιγνάδηςειδήσεις τώρα