«Μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο και το φωτοκύτταρο δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει»: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στο ethnos.gr για τον φρικτό θάνατο αστέγου
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΦαίνεται να αποκλείεται οποιαδήποτε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, με βάση τη μέχρι στιγμής έρευνα της αστυνομίας, ως αιτία θανάτου του φερόμενου ως τοξικομανή άντρα περίπου 40 ετών, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαΐου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όταν μπήκε ο μισός μέσα σε κάδο πολτοποίησης και η πόρτα του έκοψε στα δύο το σώμα.
Μιλώντας στο ethnos.gr για το τραγικό γεγονός ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ανέφερε ότι πρόκειται για το μοναδικό τέτοιου είδους κάδο πολτοποίησης που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην λεωφόρο Δημοκρατίας. Εξυπηρετεί ολόκληρη την αγορά, ο μισός είναι υπέργειος και ο άλλος υπόγειος και το ύψος του πάνω από τη γη φτάνει τα 4-5 μέτρα. Πρόκειται για πατέντα ελληνικής εταιρείας και έχουν τέτοιους κάδους πολτοποίησης και άλλοι δήμοι στη χώρα.
Ο κ. Ζαμπούκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο το δυστύχημα να προέκυψε εξαιτίας επικινδυνότητας του κάδου, σημειώνοντας ότι διαθέτει φωτοκύτταρο, ώστε να κλείνει το πορτάκι του στομίου που δέχεται τα σκουπίδια, μόλις απομακρύνεται ο πολίτης.
«Ο συγκεκριμένος κάδος εξυπηρετεί όλη την αγορά και ποτέ δεν έχει συμβεί το παραμικρό, ενώ πρόσφατα τον έχουμε συντηρήσει. Αυτοί οι κάδοι δεν έχουν καμία επικινδυνότητα για τους πολίτες. Διαθέτουν φωτοκύτταρο και ήχο. Το φωτοκύτταρο αντιλαμβάνεται, όταν απομακρυνθεί ο πολίτης, αφού έχει πετάξει τα σκουπίδια και δίνει εντολή στην πόρτα να κλείσει. Ο θανών μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο και το φωτοκύτταρο δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει. Γι’ αυτό έκλεισε η πόρτα του κάδου», τονίζει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Μπορεί να μη φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, όπως είπε στο ethnos.gr ο αστυνομικός διευθυντής Αλεξανδρούπολης, Λάμπρος Τσιάρας, η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα.
- Ανατροπές, πισωγυρίσματα και λάθη στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών - Η οργή των συγγενών και η αγωνία για το πόρισμα του ΕΜΠ
- Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα των δύσκολων αποστολών, οι αμετακίνητοι και οι ασκήσεις ισορροπίας
- Καταγγελία για ρατσιστικά σχόλια από καθηγητή της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
- Οι αλιείς εκπέμπουν SOS: Δεμένα στα λιμάνια τα αλιευτικά σκάφη εξαιτίας έλλειψης πληρωμάτων