Ελλάδα|24.05.2022 11:45

Πώς συνελήφθησαν οι ανήλικοι δράστες της συμπλοκής με μαχαίρια στο Άλσος Βεΐκου - Αστυνομικός περιγράφει καρέ καρε

Newsroom

Περισσότερα στοιχεία για την άγρια συμπλοκή ανηλίκων πριν λίγες μέρες στο Γαλάτσι, δίνει αστυνομικός που είχε σπεύσει στο σημείο. Η συμπλοκή είχε σημειωθεί μεταξύ μαθητών του γυμνασίου, στο οποίο φοιτούσε ο 14χρονος που αυτοκτόνησε, με παιδιά από άλλο σχολείο.

Για το συμβάν μίλησε σήμερα ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργος Γρηγοριάδης. Όπως εξήγησε, το σήμα που είχε λάβει η ΕΛ.ΑΣ. ήταν για εξαφανισμένο ανήλικο μέσα στο πάρκο. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν το περιστατικό με τη συμπλοκή -όπου είχαν βγει και μαχαίρια όπως ενημερώθηκαν έπειτα.

Το σημαντικό, σύμφωνα με τον αστυνομικό που μίλησε στον ΑΝΤ1, ήταν η συνεισφορά των υπόλοιπων μαθητών για τη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι καθ’ υπόδειξή τους και σε συνεργασία με τους αστυνομικούς κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, να καταλάβουν τι έχει συμβεί και να γίνει σύλληψη σε δύο χρόνους.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη, η πρώτη σύλληψη έγινε μέσα στο πάρκο όπου είχαν παραμείνει τρεις δράστες και στη θέα της Ομάδας ΔΙΑΣ ο ένας από αυτούς αποπειράθηκε να δραπετεύσει, ενώ η δεύτερη σύλληψη έγινε μέσα στο σχολικό που μετέφερε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, στο οποίο επέβαινε ο δράστης που πιθανόν προκάλεσε τη μαχαιριά στον ανήλικο.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί μετά από επικοινωνία με τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος τους άνοιξε να μπουν και αφού οι συμμαθητές του και ο οδηγός υπέδειξαν ποιος ήταν ο δράστης, ο οδηγός του λεωφορείου με δάκρυα στα μάτια, όπως του μετέφεραν οι συνάδελφοί του, τους έδειξε την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό, όπου φαινόταν σβησμένο το όνομα του 14χρονου που αυτοκτόνησε.

«Μιλάμε για παιδιά ηλικίας 13-14 ετών και μικρότερα» είπε και απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να εμπιστεύονται τους αστυνομικούς. «Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε και να προστατεύουμε», είπε και υπογράμμισε ότι «η ντροπή δεν είναι στο θύμα είναι στον θύτη. Πρέπει να ντρέπονται για αυτά που κάνουν. Δεν είναι σχολικός εκφοβισμός αυτό που κάνουν, είναι βία».

σχολικό λεωφορείομαχαίριαΆλσος Βεΐκουειδήσεις τώρασυμπλοκήανήλικοιμαχαίριεπίθεση με μαχαίρι