Ελλάδα | 27.05.2022 15:00

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Φίλη της Αμαλίας και αστυνομικός τα «ρίχνουν» στην οικογένεια - «Δεν υπέβαλαν καταγγελία βιασμού»

Newsroom

Mε την κατάθεση παιδικής φίλης της Αμαλίας συνεχίστηκε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται ότι βίασε τη νεαρή αθλήτρια ιστιοπλοΐας όταν ήταν 13 ετών. Η μάρτυρας περιέγραψε τις στενές σχέσεις που είχε η οικογένειά της με τον προπονητή, καθώς όπως είπε είχαν επαφή και εκτός ομίλου.

«Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για τον νέο προπονητή».

Η μάρτυρας μίλησε και για ένα περιστατικό όπου είχε δει την Αμαλία με τον κατηγορούμενο ξαπλωμένους στο κρεβάτι σε ένα ταξίδι στην Ολλανδία.

Μ: Η δίκη μου η μητέρα έπιασε τη μητέρα της Αμαλίας και της είπε «πρόσεχε, κάτι περίεργο είναι, κοίταξε το» αλλά η μητέρα της Αμαλίας της είπε να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Εισαγγελέας: Η Αμαλία σας είχε πει ποτέ ότι συμβαίνει κάτι με τον προπονητή;

Μ: Μου ανέφερε «μου αρέσει ο Τριαντάφυλλος» αλλά μετά το έπαιρνε πίσω, ήταν σαν πλάκα.

Εισαγγελέας: Ήταν διαπιστωμένο ότι η Αμαλία είναι ερωτευμένη με τον προπονητή της;

Μ: Στα μάτια ενός 13χρονου παιδιού, όπως ήμουν εγώ τότε, ναι. Αλλά και σε μεγαλύτερους.

Η μάρτυρας είπε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την κατηγορία του βιασμού, λέγοντας: «Αν η Αμαλία ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Τον βιασμό δεν μπορώ να τον υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δεν θα ήμουν σήμερα εδώ».

Από την πλευρά των μαρτύρων της οικογένειας κατέθεσε και ένα μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου, ο οποίος είχε δει τον πατέρα της Αμαλίας σε κακή κατάσταση, όταν ενημερώθηκε για τη σχέση της ανήλικης κόρης του με τον προπονητή.

«Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε "τι έπαθα!τι μου έκανε!". Δε ρώτησα περισσότερα».

«Δεν κατήγγειλαν βιασμό»

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο αστυνομικός, στον οποίο πήγαν οι γονείς της Αμαλίας, όταν ενημερώθηκαν από την κόρη τους για το περιστατικό.

«Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’ όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;» είπε ο μάρτυρας.

Τέλος, πρόσθεσε: «Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν. Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε "ραντεβού" μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

βιασμόςκαταγγελίαιστιοπλοΐαδίκηειδήσεις τώραπροπονητής