Ελλάδα|30.05.2022 08:49

ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Συνεχίζεται το σκηνικό έντασης

Newsroom

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Δευτέρα στις 12 μ.μ. φοιτητές και φοιτήτριες στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ ενάντια στην αστυνομική παρουσία στο campus. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για άλλη μια φορά τα ξημερώματα της Κυριακής εντός του ΑΠΘ. Ομάδα άγνωστων που συμμετείχε σε πάρτι στην Πολυτεχνική Σχολή επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες που φρουρούσαν την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν από τις 03:00 το πρωί και τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων, ενώ επιστρατεύτηκε και το όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές στο πλαίσιο αστυνομικών μέτρων που λαμβάνονται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε χώρο όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης εντός Α.Π.Θ. και έπειτα από επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Στο μεταξύ συνεργεία ολοκλήρωσαν τις εργασίες της πρώτης φάσης κατασκευής της βιβλιοθήκης.

Τραυματίας φοιτητής: Πολιτική επιλογή να σημαδέψεις παιδί με κρότου λάμψης 

«Είναι πολιτική επιλογή να σημαδέψεις παιδί με κρότου λάμψης από το ένα μέτρο και να του την ρίξεις στο κεφάλι» τόνισε ο Γιάννης Ντουσάκης ο φοιτητής που τραυμάτισαν τα ΜΑΤ την προηγούμενη βδομάδα με κρότου λάμψης στο ΑΠΘ κι επί ώρα κείτονταν αιμόφυρτος περιμένοντας το ασθενοφόρο. «Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω» είπε στον Χρήστο Αβραμίδη και την Ελληνοφρένεια ο φοιτητής που μίλησε με δυσκολία λόγω του τραυματισμού του στην γνάθο. Ο Γιάννης Ντουσάκης πήγε ξανά στο νοσοκομείο το Σάββατο «Παπανικολάου» προκειμένου να κάνει πανοραμική ακτινογραφία και του έγινε εισαγωγή. Ο φοιτητής νοσηλεύεται στη Γναθοχειρουργική Πτέρυγα του νοσοκομείου, καθώς έχει κατάγματα στη γνάθο. Μάλιστα, άνθρωπος κοντά στο περιβάλλον του νεαρού ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να κάνει εμφυτεύματα.

επεισόδιααστυνομίαφοιτητές ΑΠΘειδήσεις τώρασυγκέντρωση διαμαρτυρίαςΑΠΘ