Ελλάδα|01.06.2022 13:22

Καιρός: Ζέστη και αλλού... κρύο - Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους 10 βαθμούς

Newsroom

Με ζέστη μπήκε ο Ιούνιος στη χώρα, ωστόσο, σε πολλές περιοχές, κυρίως ορεινές, ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους 10 βαθμούς και ο καιρός ήταν κρύος.

Το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας κάτω από 10°C σε ορεινές κατοικημένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2022, οι οποίες κυμαίνονται κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Αντίθετα, στην Αττική και σε πολλές ακόμη νησιωτικές περιοχές της Νότιας Ελλάδας, καταγράφηκαν υψηλές για την εποχή ελάχιστες θερμοκρασίες, περίπου 4-5°C υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο πίνακας παρουσιάζει τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας μεταξύ 460 σταθμών νωρίς το πρωί της Τετάρτης 01/06.

Τις θερμές ώρες της ημέρας προβλέπεται η ανάπτυξη καταιγίδων στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες θα παράγουν και χαλάζι μικρού μεγέθους, πλήττοντας και παραπλήσιες πεδινές περιοχές. Οι καταιγίδες αναμένεται να σταματήσουν μετά τη δύση του ήλιου. Ο χάρτης με αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε δείχνει πού προβλέπεται η έναρξη των καταιγίδων τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 01/06, και με μαύρες κουκίδες και κόκκινα τρίγωνα οι περιοχές που θα δεχθούν χαλάζι.

Ιούνιοςκαλοκαίριειδήσεις τώραζέστηκαιρός