Ελλάδα|02.06.2022 12:37

Δίκη Χέντερσον: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για την άγρια δολοφονία - Προτείνει ενοχή για όλους τους κατηγορούμενους

Newsroom

«Καταπέλτης» ήταν ο εισαγγελέας και για τους έξι κατηγορούμενους στη δίκη του Μπακάρι Χέντερσον, ο οποίος δολοφονήθηκε στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή άπαντων για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η δίκη, η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία, αναμένεται να συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων, ενώ η πρόταση παραμένει ίδια με την εκδίκαση της υπόθεσης στον πρώτο βαθμό.

«Λυπάμαι γι' αυτό που έγινε - Δεν είχα ιδέα ότι είχε πεθάνει»

Την Τρίτη, απολογήθηκε ο βασικός κατηγορούμενος, ένας Άγγλος υπήκοος με σερβοβοσνιακή καταγωγή. Είναι ένας από τους έξι κατηγορούμενους της υπόθεσης, αλλά ο μοναδικός που μέχρι σήμερα παραμένει στη φυλακή. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη σε ποινή καθείρξεως χωρίς αναστολή. Παρίσταται ανελλιπώς σε όλες τις δίκες, και όπως είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, «ήθελα σήμερα να είναι εδώ η οικογένεια του Μπακάρι Χέντερσον, για να τους πω ότι λυπάμαι για αυτό που έγινε».

Ο κατηγορούμενος, περιγράφοντας όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ του Ιουλίου του 2017 στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά στη Ζάκυνθο, είπε πως ήταν θυμωμένος με το θύμα, επειδή τον είχε χτυπήσει μέσα στο μπαρ. «Του έριξα στην αρχή μια ξόφαλτση γροθιά. Δεν ήταν δυνατό το χτύπημα. Με το που τον χτύπησα έφθασαν και οι άλλοι στο σημείο. Όταν έπεσε κάτω, του έριξα 4-5 γροθιές "στον αέρα" με το χέρι που είχα στον γύψο. Μετά έφυγα από το σημείο. Δεν είχα ιδέα ότι είχε πεθάνει».

Ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο του Αμερικανού, γιατί μόλις έφυγε από το σημείο, τον άκουσε που μιλούσε. Έριξε σε αυτόν την ευθύνη για την ανάφλεξη του καυγά και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος προσπάθησε να τον διώξει.

«Ήταν επιθετικός, αγενής και έβριζε τους Σέρβους. Του έλεγα: "Σταμάτα, φύγε από εδώ", αλλά ήταν σαν να μίλαγα στον τοίχο. Πήρε ένα τασάκι και το πέταξε στο μέρος μου και άρχισε να τρέχει. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, τον ακολούθησα, βρέθηκα ξαφνικά μπροστά του, ήμουν ακόμα θυμωμένος» είπε και περιέγραψε πώς τον χτύπησε.

«Έκανα ένα λάθος, έχω μείνει πέντε χρόνια στη φυλακή. Ντρέπομαι που στέκομαι μπροστά σας. Δεν έχω μεγαλώσει έτσι. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στη Ζάκυνθο» είπε ο κατηγορούμενος.

ειδήσεις τώραΖάκυνθοςεισαγγελέαςδολοφονίαΜπακαρί Χέντερσονανθρωποκτονία