Ελλάδα|12.06.2022 10:52

Μεγάλες καταστροφές σε χωριά της Ορεστιάδας άφησε πίσω της η κακοκαιρία Genesis – Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Καταστροφές στον Έβρο από την κακοκαιρία Genesis/evros-news.gr
Καταστροφές στον Έβρο από την κακοκαιρία Genesis/evros-news.gr
Καταστροφές στον Έβρο από την κακοκαιρία Genesis/evros-news.gr
Καταστροφές στον Έβρο από την κακοκαιρία Genesis/evros-news.gr
Καταστροφές στον Έβρο από την κακοκαιρία Genesis/evros-news.gr

Καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία Genesis που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ορεστιάδα και τα γύρω χωριά. Το ευτύχημα είναι πως σήμερα, Κυριακή, τα φαινόμενα σταδιακά υποχωρούν.

Μεγάλες ζημιές στη Λεπτή Ορεστιαδας

Ο όγκος της βροχής ήταν τεράστιος, με αποτέλεσμα να «κοπούν» στη μέση οι δρόμοι σε σημεία του επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα από τον Βάλτο προς Νεοχώρι, αλλά και μέσα στη Λεπτή προς Παταγή, Αμπελάκια.

Πλημμύρισαν τα πάντα στο Νεοχώρι

Στην Λεπτή σπίτια πλημμύρισαν και κρύφτηκαν στις λάσπες σπίτια και επιχειρήσεις. Μάλιστα διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο προς Ορεστιάδα και Παταγή, Αμπελάκια και το χωριό «κόπηκε» στα δύο. Τα ίδια και στο γειτονικό Νεοχώρι, όπου οι εικόνες είναι ενδεικτικές της καταστροφής.

Καταστροφές σε σπίτια απ' τις πλημμύρες

Η Πυροσβεστική και συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας μαζί με τους κατοίκους, προσπαθούσαν να γλιτώσουν ότι μπορούν και να δώσουν λύσεις.

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες σήμερα

Η κακοκαιρία Genesis αρχίζει να υποχωρεί μαζί με την αστάθεια, τις βροχές και τις καταιγίδες που έφερε σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Την Κυριακή θα αρχίσει να περιορίζεται το κύμα αστάθειας, ιδιαίτερα από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αφορά κυρίως περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Ίσως δούμε και κάποιες μπόρες στα βουτά της Κρήτης, ενώ καλύτερη αναμένεται να είναι η κατάσταση τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όπου πλέον η αστάθεια περιορίζεται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και μόνο της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ειδικότερα, στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου o καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Όλες οι ειδήσεις

Παναγόπουλος στο ethnos.gr: «Αν έδειχνα σε έναν ξένο δημοσκόπο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων θα έλεγε ότι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη» - Γιατί δεν συμβαίνει αυτό

Μακρόν VS Μελανσόν με έπαθλο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Γαλλία: Πόσο πιθανό είναι το σενάριο της συγκατοίκησης

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» διαγνωστικές εξετάσεις – Νέο σύστημα διπλού ελέγχου

Παράδεισος για (πολύ) λίγους: Το άγνωστο νησάκι της Μεσσηνίας με τη μία και μοναδική παραλία και το ιστορικό ναυάγιο

βροχέςειδήσεις τώρακακοκαιρίαπλημμύρεςΚακοκαιρία Genesis