Ελλάδα | 15.06.2022 20:53

Βίντεο ντοκουμέντο: Τούρκοι διακινητές μεταφέρουν νύχτα και μέρα παράτυπους μετανάστες στον Έβρο

Newsroom

Ώρα 7 το απόγευμα. Η κάμερα του Open καταγράφει σε βίντεο - ντοκουμέντο δύο βάρκες με διακινητές στον ποταμό Έβρο. Μόλις έχουν αφήσει μετανάστες στην ελληνική πλευρά και επιστρέφουν με ταχύτητα στην τουρκική όχθη. Τα κυκλώματα των διακινητών μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες μέρα και νύχτα από τα περάσματα του ποταμού Έβρου.

Για πλήρη ανοχή της τουρκικής πλευράς έκανε λόγο ο Μηταράκης

Σε τουρκικό έδαφος τους περιμένει ένα λευκό όχημα. Τα κυκλώματα διακίνησης με την ανοχή ή και πολλές φορές με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών μεταφέρουν όλους τους τελευταίους μήνες τους μετανάστες, ακόμη και με φορτηγά του τουρκικού στρατού δίπλα στις όχθες για να περάσουν τον Έβρο. Για πλήρη ανοχή από μέρους της τουρκικής πλευράς έκανε λόγο ο υπουργός μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στον ΣΚΑΪ. «Για να περάσεις σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης ανοχή των τουρκικών αρχών…δείχνει ανθρώπους να τους πηγαίνουν πολλές φορές και με αυτοκίνητα της τουρκικής χωροφυλακής», είπε. 

«Η γείτονα χώρα προσπαθεί να διοχετεύσει με διάφορους τρόπους και με τον κρατικό μηχανισμό τους, να διοχετεύσει παράνομους μετανάστες προς την Ελλάδα», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Δέλτα Τηλεόραση ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης, την ίδια στιγμή που οι συλλήψεις από τις ελληνικές αρχές είναι καθημερινές. Μόνο σήμερα η Αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε 5 διακινητές που μετέφεραν 20 μετανάστες. Οι δύο από αυτούς εντοπίστηκαν κοντά στο Διδυμότειχο να μεταφέρουν με βάρκα 6 άτομα διασχίζοντας το ποτάμι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο του 2022 συνελήφθησαν συνολικά 56 διακινητές που μετέφεραν 255 παράτυπους μετανάστες, 40% περισσότεροι από τον αντίστοιχο μήνα του 2021 όταν είχαν συλληφθεί 40 διακινητές, για τη μεταφορά 182 μεταναστών. Τριπλάσια σε σχέση με το 2021 είναι η πίεση και στο Αιγαίο. Οι δυνάμεις του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή διαρκείας και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για τον κίνδυνο νέας προβοκάτσιας από την τουρκική πλευρά.

Όλες οι ειδήσεις

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν – Είναι κομπάρσος ξένων δυνάμεων

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει βροχές, καταιγίδες αλλά και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Άγρια συμπλοκή κατά τη διάρκεια πάρτι στην «Ερωτοσπηλιά»: Τραυματίστηκαν 2 νεαροί

To Squid Game γίνεται ριάλιτι στο Netflix - Και το έπαθλο... ζαλίζει - Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

ειδήσεις τώραΤουρκίαΈβροςπαράτυποι μετανάστεςδιακινητές