Ελλάδα|20.06.2022 15:55

Βύρωνας: Την ανάκληση της απέλασης τριών ιρακινών μαθητών ζητάει ο δήμαρχος

Newsroom

Να μην απελαθούν τρεις μαθητές που φοιτούν στο 4ο Γυμνάσιο της πόλης, ζητά ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατοπώδης. Και οι τρεις είναι ιρακινής καταγωγής και μαζί με τη μητέρα τους, αλλά και τα άλλα δύο αδέλφια τους, καλούνται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουλίου.

«Οι τρεις μαθητές φοιτούν εδώ και μια πενταετία σε ελληνικά σχολεία (από Δ' Δημοτικού έως Β' Γυμνασίου) και σύμφωνα με ομόφωνη ανακοίνωσή του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, έχουν επιδείξει εξαιρετική επιμονή και προσπάθεια να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου, ενώ αυτό που θέλουν είναι να σπουδάσουν και να ζήσουν στην πατρίδα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κατωπόδης και προσθέτει: «Τα τρία παιδιά από το Ιράκ, όπως ο Σαϊντού πριν από λίγο καιρό αλλά και εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα. Η απάντηση του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να είναι η απέλασή τους από τη χώρα».

Zητεί ανάκληση της απόφασης απέλασης

Ο δήμαρχος Βύρωνα, ο οποίος υπήρξε και καθηγητής σε σχολείο της πόλης, καταλήγει: «Ως δήμαρχος Βύρωνα αλλά και ως εκπαιδευτικός, ενώνω τη φωνή μου με το ψήφισμά της Ζ' ΕΛΜΕ και ζητώ κι εγώ από την πλευρά μου να ανακληθεί η απόφαση της απέλασης των τριών μαθητών και της οικογένειάς τους, για να μη γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά. Καλώ επίσης τους συλλόγους γονέων και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια».

Όλες οι ειδήσεις

Πάτρα: Κατατέθηκε το πόρισμα Καρακούκη για Μαλένα και Ίριδα - Ασφυκτικοί θάνατοι από εγκληματικές ενέργειες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για το κύμα ζέστης - Πού θα ξεπεράσει τους 40 ο υδράργυρος

Όλοι αναρωτιούνται τι είναι οι σπείρες μπλε φωτός που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας – Μπερδεμένοι οι παρατηρητές, στο στόχαστρο ο Έλον Μασκ

Συγκινεί ο Θύμιος από τον Πύργο: «Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους» - Τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα

απέλασηειδήσεις τώραΒύρωναςμαθητέςδήμαρχος