Ελλάδα|24.06.2022 12:32

Σταχτάρες: Γιατί τα συγκεκριμένα πουλιά διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο από τον καύσωνα - Πώς να τα φροντίσουμε

Newsroom

Έκκληση του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ για τις σταχτάρες, που συχνά εντοπίζονται σε πεζοδρόμια και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών. Ο ΑΝΙΜΑ συμβουλεύει τους πολίτες να τις φροντίζουν.

Όπως επισημαίνεται, τα συγκεκριμένα πτηνά ζούνε όλη τη ζωή τους στον αέρα, τον χειμώνα πάνε στην Αφρική και ακουμπούν σε στεριά μόνο για να γεννήσουν και να αναθρέψουν τα μωρά τους. Κανονικά φωλιάζουν σε κάθετα βράχια, και οι πολυκατοικίες των πόλεών μας είναι μια πολύ καλή προσομοίωση κάθετων βράχων.

Στην Αθήνα, τον Πειραιά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας υπάρχουν χιλιάδες φωλιές από σταχτάρες και βουνοσταχτάρες στα ψηλά κτίρια.

Και όταν ο καύσωνας είναι πρώιμος, Ιούνιο και όχι Ιούλιο, τα μικρά, που είναι ακόμη στις φωλιές, υπερθερμαίνονται (στους 60 βαθμούς φτάνει η θερμοκρασία εκεί πάνω) και επιχειρούν απονενοημένη έξοδο, όπως τονίζει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

«Οι πολίτες, στην καλύτερη περίπτωση, τα βρίσκουν στα πεζοδρόμια και τους ακάλυπους. Στη χειρότερη τα βρίσκουν οι γάτες» συμπληρώνεται σε σχετική ανάρτηση.

 

Έτσι, ο ΑΝΙΜΑ συμβουλεύει τους πολίτες εάν βρουν στον δρόμο τους «ένα σκούρο πουλάκι με γαμψά νυχάκια και μαύρα ματάκια, που μοιάζει να μην μπορεί να σταθεί (έχουν πολύ κοντά πόδια και δεν τα χρησιμοποιούν για περπάτημα), μαζέψτε το αμέσως. Βάλτε το σε ένα κουτί με μια πετσετούλα για υπόστρωμα, στάξτε του αρκετές σταγόνες νερό στη μυτούλα και ενημερώστε την ΑΝΙΜΑ».

«Αν είστε Αττική μπορείτε να το φέρετε άμεσα στον Σταθμό. Αν είστε επαρχία, θα σας δώσουμε οδηγίες για μια-δυο μέρες φροντίδας και για το πώς θα το στείλετε σ εμάς ή στο κοντινότερο κέντρο περίθαλψης» τονίζεται στο τέλος.

Όλες οι ειδήσεις

«Δεν δίνω σχεδόν ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο», είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στους αστυνομικούς για το πόρισμα - Τι λέει η Ρούλα από τη φυλακή

Ανησυχία στη Βρετανία: Ανιχνεύτηκε ο ιός της πολυομυελίτιδας στα λύματα

Βόμβα: Έρευνα σε βάρος της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού του Μακρόν, μετά από μηνύσεις για βιασμό

Τρομακτικό βίντεο: Νεαρός κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με πατίνι στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης

ζώαπτηνάΑττικήειδήσεις τώραπουλιά