Ελλάδα|23.06.2022 18:53

Φωτιά στην Πέλλα: Συνεχίζουν οι πυροσβέστες τη μάχη με τις φλόγες - «Το μέτωπο αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση»

Newsroom

Μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στη δημοτική ενότητα Μενηΐδος του δήμου Σκύδρας, στην Πέλλα.

Οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύθηκαν και επιχειρούν 56 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ. Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

«Πρόβλημα το μικροκλίμα που δημιουργείται»

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο, «το πρόβλημα αφορά το μικροκλίμα που δημιουργεί η φωτιά γεγονός που βοηθά το μέτωπο να αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση και να δημιουργεί προβλήματα. Πριν από λίγο γλιτώσαμε μια κτηνοτροφική μονάδα, ενώ συνδράμουμε την Πυροσβεστική τόσο με υδροφόρες της Περιφέρειας, όσο και με μεγάλα μηχανήματα. Κόβουμε δέντρα και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να σταματήσουμε τη φωτιά».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας σημειώνει επίσης ότι «κατοικημένη περιοχή για την ώρα δεν κινδυνεύει, ωστόσο διάσπαρτες σε κοντινή απόσταση από το μέτωπο, βρίσκονται αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες, όπως αυτή που καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια πριν από λίγο».

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Εισήγηση για 4η δόση του εμβολίου για όσους είναι άνω των 30 ετών

Ακρίβεια: «Φωτιά» η βενζίνη εν αναμονή του Fuel Pass - Σε συναγερμό η ΕΕ για διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου

Το top 10 των πόλεων που αξίζει να ζει κανείς στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Υπέροχο βίντεο: Ο Σταύρος Ξαρχάκος διευθύνει... λιλιπούτια ορχήστρα σε ταβέρνα της Σύρου

φωτιά τώραΠέλλαειδήσεις τώραφωτιά