Ελλάδα|04.07.2022 21:27

Αποδοκιμασίες κατά Πλεύρη απο υγειονομικούς σε αναστολή στο Νοσοκομείο Χανίων

Newsroom

Έντονες αποδοκιμασίες από υγειονομικούς, που έχουν τεθεί σε αναστολή, δέχθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο νοσοκομείο Χανίων

Σύμφωνα με το zapranews.gr οι υγειονομικοί κάλεσαν τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την απόφαση, με την οποία βρέθηκαν εκτός ΕΣΥ, φωνάζοντας συνθήματα όπως οι «Οι αναστολές δεν έφεραν υγεία, κόλλησαν και νόσησαν μέχρι και τα φορεία». 

«10 μήνες έχουμε να δουλέψουμε, 10 μήνες είναι αυτοί. Έχουμε παιδιά, δεν έχουμε να δώσουμε γάλα στα παιδιά μας. Πεινάμε. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να σκοτώσουμε για να ζήσουμε; Να κλέψουμε; Τι πρέπει; Να βγει ένας μας μας πει.» 

«Είμαστε τουλάχιστον 50.000 άτομα στον δρόμο, οι οικογένειές μας πεινάνε» δήλωσαν υγειονομικοί σε αναστολή, μιλώντας στις κάμερες που είχαν στηθεί έξω από το νοσοκομείο. 

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος ο Θάνος Πλεύρης παρέστη σε συζήτηση με μέλη της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εκπροσώπων των εργαζόμενων.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και υγειονομικών σε αναστολή έλαβαν χώρα  κατά την αποχώρηση του υπουργού Υγείας.

Με το που άνοιξε η πόρτα του αμφιθεάτρου και εμφανίστηκε ο υπουργός, συγκεντρωμένοι υγειονομικοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Στη συνέχεια, έξω από το κτίριο, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ υγειονομικών σε αναστολή και αστυνομικών, με σπρωξίματα και κάποια… γαλλικά.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στην Άμφισσα: Τρία τα πύρινα μέτωπα - Συναγερμός για τον δρυμό του Παρνασσού

Σικάγο: Πυροβολισμοί σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου - Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες

Φωτιά στο Σχηματάρι: Ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα ρεύματος φωτοβολταϊκού πάρκου - Λόγω του αέρα γλιτώσαμε τα χειρότερα

Ρίκι Μάρτιν: Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία και περιοριστικά μέτρα εναντίον του τραγουδιστή

υγειονομικοίΧανιάΚρήτηειδήσεις τώραΘάνος ΠλεύρηςΕΣΥυπουργείο Υγείας