Ελλάδα|06.07.2022 23:10

Συνελήφθησαν διακινητές μεταναστών: Δρούσαν μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Στο «φως» βίντεο ντοκουμέντο

Newsroom

Εξαρθρώθηκε συμμορία που προμήθευε με παράτυπα ταξιδιωτικά έγγραφα μετανάστες και είχε ως «βάση» το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα μέλη του κυκλώματος έδιναν τα πλαστά διαβατήρια στους παράτυπους μετανάστες για να φύγουν από το αεροδρόμιο και να ταξιδέψουν προς χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

«Φρένο» στη δράση τους έβαλαν οι αστυνομικοί το τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου.

Μάλιστα, στο «φως» έχουν έρθει και εικόνες που φαίνονται οι δράστες να προμηθεύουν με τα πλαστά έγγραφα τους μετανάστες, μέσα στον χώρο του αεροδρομίου.

Η σύλληψή τους έγινε στο κέντρο της Αθήνας και συνολικά χειροπέδες περάστηκαν σε έξι άτομα που κατασκεύαζαν τα πλαστά διαβατήρια, πήγαιναν τα άτομα στο αεροδρόμιο, φρόντιζαν να τα περάσουν από τις διατυπώσεις και μετά τα άτομα αυτά να φύγουν προς την Ευρώπη.

Οι Αρχές βρήκαν και το σπίτι όπου έκρυβαν τα πλαστά διαβατήρια. Μέσα στον χώρο βρήκαν ακόμα και τις κρυψώνες, με χαρακτηριστικές τις εικόνες που φαίνεται να βγάζουν πλαστά έγγραφα από σώματα καλοριφέρ.

Την Πέμπτη οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκική κόντρα και σε αμερικανικό έδαφος: Πόσο θα κρατήσει η μάχη για τα F-16 – Η θέση Μπάιντεν και τα στρατόπεδα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, ανέμους και κίνδυνο πλημμύρας: Ποιες ημέρες να προσέξετε – Πρόγνωση Μαρουσάκη

«Ή φεύγετε ή φεύγουμε»: Οι υπουργοί στέλνουν αξιωματούχο να δώσει τελεσίγραφο παραίτησης στον Τζόνσον

Επικίνδυνο το αεροδρόμιο της Σκιάθου: Τουρίστρια εκτινάχθηκε από τουρμπίνα αεροσκάφους – Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

κύκλωμαπλαστογραφίασυλλήψειςκύκλωμα διακίνησηςειδήσεις τώραμετανάστες