Ελλάδα|08.07.2022 16:11

Πάτρα: Αποσωληνώθηκε η 6χρονη που κινδύνεψε από πνιγμό στην Ηλεία

Newsroom

Αποσωληνώθηκε η 6χρονη που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας. Οι γιατροί θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν στενά για το επόμενο 24ωρο και έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία εξιτηρίου.

Το πρωί της Παρασκευής είχε ξεκινήσει η διαδικασία για να ξυπνήσει η 6χρονη που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων και η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στην παραλία της Ζαχάρως Ηλείας την προηγούμενη Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως το κοριτσάκι έχει μεταβεί στην Ηλεία, τόπο καταγωγής των γονιών της, από την Ελβετία όπου διαμένει μόνιμα με τους γονείς της και την αδελφή της.

Το απόγευμα της Τετάρτης είχαν πάει για μπάνιο στη Ζαχάρω. Κάποια στιγμή, ενώ η μικρή έπαιζε στη θάλασσα, η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι κάτι είχε συμβεί στην κόρη της. Έτρεξε και έβγαλε το παιδί από τη θάλασσα και ευτυχώς γνώριζε από πρώτες βοήθειες και της έδωσε το φιλί της ζωής.

Η παραλία διέθετε και ναυαγοσώστη, ο οποίος έφτασε κοντά της σε λίγα λεπτά και της παρείχε σωτήρια βοήθεια μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ με το εξειδικευμένο προσωπικό. Αρχικά μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κρεστένων και ακολούθως στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου η μικρή υπέστη ανακοπή.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και αφού τη διασωλήνωσαν τη μετέφεραν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ.

Όλες οι ειδήσεις

Σίνζο Άμπε: Πέθανε από τους πυροβολισμούς ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών - Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο» τις επόμενες ώρες

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τουρκοκύπριου «σωτήρα», Γιασάμ Αγιαβέφε: Οι αποκαλύψεις του insidestory για το «σκοτεινό» παρελθόν του και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Καναντέρ αδειάζουν τις δεξαμενές νερού πάνω σε πυροσβέστες και η αντίδραση είναι ξεκαρδιστική