Ελλάδα|14.07.2022 13:58

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Τι λέει στο ethnos.gr πρόεδρος χωριών που απειλήθηκαν

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από τα χωριά Αρίστηνο και Άνθεια (είναι ενωμένα) του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχει φτάσει η πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου, βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Άνθειας - Αρίστηνου, Θόδωρος Καρασάνης, πριν από λίγο στις φλόγες τυλίχθηκε η αυλή ενός σπιτιού, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το Αρίστηνο, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τις σβήσουν, πριν επεκταθούν στο κτίριο. Παράλληλα, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ένα κυνοκομείο και δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα σκυλιά.

Κατά τον κ. Καρασάνη, πρόβλημα αποτελούν οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και μάλιστα έχουν κατεύθυνση προς τους οικισμούς.

Το παρήγορο είναι μεταξύ του πευκοδάσους που έχει τυλιχθεί στις φλόγες και των οικισμών υπάρχουν εκτάσεις με καλαμιές και χωράφια, οπότε υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν να ελέγξουν σε εκείνο το σημείο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη. Αυτήν τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 31 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, τρακτέρ και μηχανήματα του δήμου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τους οικισμούς.

«Αυτήν τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και οι φλόγες απέχουν περίπου 700-1.000 μέτρα από τους οικισμούς. Πιστεύω ότι στις καλαμιές οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα μπορέσουν να την ελέγξουν. Η φωτιά ξέσπασε επάνω στο λόφο. Το κακό είναι ότι πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι έχουν κατεύθυνση προς τα χωριά», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καρασάνης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Power Pass: Θα καλύψει και τους λογαριασμούς Ιουνίου - Οργή των πολιτών για τα μικρά ποσά

Αντιπαράθεση για απελευθέρωση Λιγνάδη: «Πολιτικό παιχνίδι Κούγια» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - «Επί ημερών του έγινε υποχρεωτική η αναστολή», απαντά ο δικηγόρος

Φρικτό τροχαίο στο δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Αμμώδης, με ζεστά νερά και μηδαμινό κόστος: Η παραλία-όνειρο 50’ μακριά από την Αττική είναι το θερινό όνειρο των Αθηναίων

ειδήσεις τώραΈβροςπυροσβέστεςφωτιάοικισμοίπυρκαγιάΑλεξανδρούπολη