Ελλάδα|16.07.2022 19:48

Φωτιά στην Πάτρα: Έφτασαν στον Δήμο Ερυμάνθου οι φλόγες - «Είναι μεγάλο μέτωπο», λέει η αντιδήμαρχος

Newsroom

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έφτασε στον Δήμο Ερυμάνθου και απειλούνται τα χωριά Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν ειδοποίηση μέσω του 112 να τα εγκαταλείψουν.

Συνολικά 71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, στη φωτιά που ξέσπασε στην Καλλιθέα, επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο» ανέφερε η αντιδήμαρχος του δήμου Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ενώ τόνισε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή έχει περάσει στον Δήμο Ερυμάνθου
Πρόσθεσε ότι καίει σε δασική έκταση με πεύκα ωστόσο ενώ σημείωσε ότι η ένταση των ανέμων δεν είναι μεγάλη.

Διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης τόσο για τις επίγειες όσο και για τις εναέριες δυνάμεις.

«Θα είναι μακρύ το βράδυ», ανέφερε σε δηλώσεις του στο thebest.gr o Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Αναφερόμενος, στην κατάσταση, είπε: «Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σιγά - σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά.

Nωρίτερα, με μήνυμα από το 112, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή της Πάτρας να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Καλλιθέα κοντά στα λιοστάσια στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλεία

Αναζωπυρώσεις στην Κρήτη

Συνεχίζεται η μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και νότια του Ρεθύμνου καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρόλο που η εικόνα της φωτιάς έμοιαζε καλύτερη πριν από λίγες ώρες.

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης μίλησε για δύο μέτωπα της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη. Το ένα κατευθύνεται προς Άγιο Γεώργιο και το άλλο στην περιοχή Κρύα Βρύση με κατεύθυνση προς Σακτούρια. Μάλιστα έκανε λόγο για ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες και για ριπές ανέμων που φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το cretapost, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε ανάμεσα στην περιοχή Μελαμπές και την Αγία Γαλήνη ενώ οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στον οικισμό Άγιο Γεώργιο και Σαχτούρια.

«Δώσαμε εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου αλλά και κάποιων σπιτιών που βρίσκονται μεμονωμένα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στο μέτωπο του Αγίου Γεωργίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με αναζωπυρώσεις - Εκκενώσεις σπιτιών και ριπές ανέμων 10 μποφόρ

Αλκοολούχα ποτά: Ανακάμπτουν οι πωλήσεις - Η επίδραση του τουρισμού

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Συγκίνηση και τιμές στην κηδεία του Έλληνα πιλότου που σκοτώθηκε

Τεντόγλου στο Open Sport λίγες ώρες πριν τον τελικό: «Θέλω χρυσό στο Παγκόσμιο, είναι το μόνο που μου λείπει»

ΑχαΐαΠάτραπυρκαγιάειδήσεις τώραφωτιά