Ελλάδα|21.07.2022 14:54

Έβρος: Χειροπέδες σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Newsroom

Μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών εισήγαγε και διακινούσε στην Ελλάδα πενταμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης και οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και δύο Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ορεστιάδα τους δύο από τους τρεις αλλοδαπούς δράστες, έναν 39χρονο Τούρκο υπήκοο κι έναν 53χρονο Ολλανδό τουρκικής καταγωγής, να επιβαίνουν σε  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες μεταφόρτωσαν στο χώρο αποσκευών  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητου,  που επέβαιναν δύο συνεργοί τους, ένας Τούρκος 58 ετών και ένας 52χρονος Έλληνας). 

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 20 κιλά και 580 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας «MDMA» σε βραχώδη και κρυσταλλική μορφή, 6 κιλά και 755 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 κιλό και 135 γραμμάρια προκαΐνης και 10 κιλά και 421 γραμμάρια άγνωστης ναρκωτικής ουσίας.

Λίγο αργότερα συνελήφθη σε οικισμό του Έβρου ο δεύτερος Έλληνας, 54 ετών, ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συντόνιζε και οργάνωνε την παράνομη δράση της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον για τον έναν αλλοδαπό δράστη, για τον 48χρονο Τούρκο, εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ελληνικών δικαστικών αρχών για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ όπως διαπιστώθηκε εισήλθε παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 3.375 ευρώ, 12 κινητά τηλέφωνα και 1 ηλεκτρονική συσκευή (τάμπλετ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομίαναρκωτικάΈβροςΟρεστιάδαΤούρκοςκύκλωμα