Ελλάδα | 26.07.2022 15:53

Διαμελισμός Βρετανού τουρίστα από ελικόπτερο: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες μέχρι να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα

Σοφία Φασουλάκη

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τη Δικαιοσύνη ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Τρία άτομα συνελήφθησαν και ειδικότερα, ο χειριστής του ελικοπτέρου και δύο τεχνικοί εδάφους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς κρίθηκε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα.

«Προσπαθούσε να βγάλει σέλφι  ή μιλούσε στο τηλέφωνο»

Στις 6:20 το απόγευμα της Δευτέρας (25/7) το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στα Σπάτα. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν οι αστυνομικοί, η παρέα των τεσσάρων Βρετανών αποβιβάστηκε. Ο 22χρονος κάποια στιγμή μιλώντας πιθανότατα στο κινητό του ή προσπαθώντας να βγάλει selfie, αφαιρέθηκε και κατευθύνθηκε προς την πλευρά που βρίσκεται το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Dailymail: Ποιος είναι ο 22 χρονος

Ο 21χρονος που έχασε τη ζωή του από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα, σύμφωνα με πληροφορίες της Dailymail ονομάζεται Jack Fenton.

Ο πλούσιος νεαρός Βρετανός, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα μπορεί να προσπαθούσε να βγάλει selfie όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του αεροσκάφους.

Λέγεται ότι χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή του δυστυχήματος χθες το βράδυ σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο.

Ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου Oxford Brookes και πήγαινε στο οικοτροφείο Sutton Valence. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα περίχωρα της Αθήνας, αλλά το θύμα πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σχεδόν ακαριαία από τον έλικα υψηλής ταχύτητας.

Νωρίτερα η Sun ανέφερε ότι οι επιβαίνοντες είναι μέλη του βρετανικού jet set και οι γονείς του θύματος είναι εξαιρετικά πλούσιοι. Το ίδιο αναφέρει και η Dailymail.

“Πηγές είπαν ότι το ταξίδι των 115 μιλίων με δύο ελικόπτερα από τις διακοπές τους στη Μύκονο πλήρωσαν 17.700 ευρώ (15.000 βρετανικές λίρες). Και οι λιμουζίνες ήταν σε ετοιμότητα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα για να τους μεταφέρουν κατευθείαν σε ένα «οικογενειακό ιδιωτικό τζετ» που περίμενε να τους μεταφέρει από το διεθνές αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας πίσω στη Βρετανία” αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Save Gas for a Safe Winter: Αυτή είναι η ελληνική πρόταση για πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης βιομηχανίας – Η επιστολή Μητσοτάκη

ΤΕΚΑ: Ποιοι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν στο νέο ταμείο το 2023 - Ερχεται το MyTeka

Πότε και πώς πήγαν να παγιδεύσουν το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη - «Δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα»

Έλον Μασκ: Τρίτο πρόσωπο στο γάμο του συνιδρυτή της Google; Το διαψεύδει λέγοντας πως έχει... αιώνες να κάνει σεξ

ειδήσεις τώραθάνατοςτουρίσταςελικόπτερο