Ελλάδα|06.08.2022 20:27

Φωτιά στη Χαλκίδα: Προς Νέα Λάμψακο το μοναδικό μέτωπο - Επιχειρούν και δασοκομάντο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά κοντά στο νοσοκομείο Χαλκίδας / egnomi
Φωτιά κοντά στο νοσοκομείο Χαλκίδας / egnomi
Φωτιά κοντά στο νοσοκομείο Χαλκίδας / egnomi

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Χαλκίδα και πλέον έχει απομείνει ένα μέτωπο προς τη Νέα Λάμψακο, στο οποίο επιχειρεί το σύνολο των μέσων. Στα 2 από τα 3 μέτωπα της φωτιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κυκλώσει τις φλόγες και αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται περισσότερο με τις αναζωπυρώσεις περιμετρικά, ενώ 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη συνεχίζουν τις πτήσεις στα κρίσιμα σημεία των μετώπων.

Στο σημείο έχουν φτάσει δασοκομάντος της πυροσβεστικής αλλά και πυροσβέστες με επίγεια μέσα, ενώ συνεχίζουν τις ρίψεις τους τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής που είναι στην πρώτη γραμμή, «αν περιοριστεί η φωτιά σε εκείνο το σημείο, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για να την ελέγξουμε στη συνέχεια».

Τέλος, αρχίζει και καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς μέσα στην πόλη της Χαλκίδας και την παραλιακή ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eviatop, η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα της ΔΕΗ πίσω από το Νοσοκομείο και όχι από εμπρησμό, όπως ακούστηκε αρχικά.

Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)), για αύριο Κυριακή 07 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

φωτιάφωτιά τώραπυρκαγιάΧαλκίδαειδήσεις τώρα