Ελλάδα | 29.08.2022 17:13

ΑΣΕΠ - Προσοχή: Τα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής που δεν μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς

Newsroom

Η α’ φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών ήταν πολύ μεγάλη και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα με περίπου 32.000 εκπαιδευτικούς να προσλαμβάνονται!

Παράλληλα φέτος πραγματοποιήθηκαν και διορισμοί εκπαιδευτικών. Πέρα από τον αριθμό που διορίζεται η προσλαμβάνεται οι ενδιαφερόμενοι είναι δεκάδες χιλιάδες που κάνουν τις αιτήσεις τους κάθε χρόνο και τοποθετούνται σε πίνακες κατάταξης.

Για να μπορέσουν να ανέβουν θέση ανάμεσα στα κριτήρια που υπάρχουν είναι και τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών που δίνουν 2 μόρια! Σε αυτό το άρθρο το alfavita παραθέτει ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ στις επιμορφώσεις και ΠΟΙΑ είναι τα σεμινάρια που ΔΕΝ μοιροδοτούν.

ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝ τα σεμινάρια που δεν πραγματοποιούνται από δημόσιο Πανεπιστήμιο

Τα σεμινάρια που δεν πραγματοποιούνται από Α.Ε.Ι. είναι άκυρα ως προς την προβλεπόμενη μοριοδότηση.

Ποια σεμινάρια Μοριοδοτούν

Σεμινάρια που έχουν πάνω σφραγίδα δημόσιου Πανεπιστημίου όπως τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΕΚΕΚ

Τι διάρκεια πρέπει να έχουν για να μοριοδοτούν;

Σύμφωνα με το νόμο τα σεμινάρια που είναι κάτω των 7 μηνών και 300 ωρών ΔΕΝ μοριοδοτούν. Οι εκπαιδευτικοί παρολαυτα επιλέγουν 9μηνα μοριοδοτούμενα σεμινάρια για να έχουν «αέρα» σε περίπτωση που σε ενδεχόμενη αλλαγή νόμου ζητήσουν παραπάνω μήνες και ώρες.

Οι εκπαιδευτικοί διαλέγουν σεμινάρια από Πανεπιστήμια που έχουν Παιδαγωγικό τμήμα

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές, αδιόριστοι και μόνιμοι διαλέγουν επιμορφωτικό μοριοδοτούμενο πρόγραμμα από Δημόσιο Πανεπιστήμιο που να έχει παιδαγωγικό τμήμα και εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και τα παιδαγωγικά αντικείμενα!

Αυτή η τάση η οποία είναι συντριπτική σχετίζεται με την ποιότητα και το βάθος και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του εκπαιδευτικού υλικού!

Πότε θα γίνει η β’ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών

Για τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι "γίνεται μια πρώτη φάση προσλήψεων που καλύπτει την μεγάλη πλειοψηφία των κενών και μετά επειδή τις πρώτες μέρες δηλώνονται άδειες και άλλες διαδικασίες γίνεται και δεύτερη φάση. Αυτό θα το δούμε, δεν μπορώ τώρα να σας πω ακριβή ημερομηνία, περιμένουμε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να δηλώσουν τα όποια κενά παρατηρηθούν από άδειες και άλλες μονάδες προκειμένου να τα καλύψουμε αμέσως με εκπαιδευτικούς".

Σχολική Ψυχολογία: H ανερχόμενη επιμόρφωση στην Ελλάδα μαζί με την Ειδική Αγωγή

Η ανερχόμενη μοριοδοτούμενη επιμόρφωση την Ελλάδα μαζί προφανώς με την Ειδική Αγωγή που είναι είναι η πρώτη επιλογή εδώ και χρόνια για τους εκπαιδευτικούς, είναι η Σχολική Ψυχολογία η οποία μοριοδοτεί με έξτρα μόρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ.

Στην Ελλάδα εξ αποστάσεως και ασύγχρονο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στη Σχολική Ψυχολογία πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ το οποίο και παραδίδει μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκε το 1ο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στις γνώσεις Νοηματικής (ΕΝΖ) από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Άλλαξε ο νόμος για τη Μοριοδότηση σε προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ – Αυτά τα σεμινάρια μοριοδοτούν πλέον με 4 μόρια

ειδήσεις τώραΑΣΕΠ