Ελλάδα|01.09.2022 12:00

Σφακιά: Γερμανός τουρίστας έμεινε όλη τη νύχτα με λυγισμένα πόδια για να μην πέσει σε γκρεμό

Newsroom

Αγωνιώδη νύχτα πέρασε ένας 22χρονος Γερμανός τουρίστας, o οποίος βρέθηκε σε απόκρημνο σημείο πάνω από την παραλία της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά. Ο νεαρός εγκλωβίστηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Κάτοικοι και τουρίστες τον άκουσαν, κάλεσαν αστυνομία και πυροσβεστική και τότε ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με μέλη της 3ης ΕΜΑΚ και 8 πυροσβέστες. Τελικά ο νεαρός διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Σφακίων, ώστε να εξεταστεί στο ιατρείο της περιοχής.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο 22χρονος είχε εγκλωβιστεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς από κάτω του εκτεινόταν γκρεμός περίπου 200 μέτρων. Μάλιστα ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να προχωρήσει ούτε καν να σταθεί όρθιος, ούτε να κουνήσει μπροστά, ούτε πίσω, στη θέση στην οποία είχε βρεθεί εγκλωβισμένος, παρά μόνο να είναι με λυγισμένα γόνατα προκειμένου να μην πέσει στον γκρεμό.

Οι πυροσβέστες όταν εντόπισαν και τον ανέσυραν, ευτυχώς καλά στην υγεία του, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν από το ίδιο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν γιατί στην επιστροφή θα ήταν μορφολογικά πάρα πολύ δύσκολο, έτσι χρειάστηκε να ακολουθήσουν άλλη πορεία για την έξοδο, πολύ μεγαλύτερη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΚρήτηατύχημαΣφακιάειδήσεις τώρα