Ελλάδα|07.09.2022 18:49

Allou Fun Park: Το βίντεο – ντοκουμέντο από τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα

Newsroom

Στη δημοσιότητα έρχονται και νέα στοιχεία από το τρομακτικό ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου, στο Allou Fun Park. Βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά το συμβάν, ενώ, για τα όσα ακολούθησαν, έχει κυκλοφορήσει και μαρτυρία.

«Ήμασταν στο μαγαζί δίπλα και ακούσαμε έναν δυνατό ήχο. Το νερό πετάχτηκε με πάρα πολύ πίεση και πετάχτηκε πάνω στο δέντρο. Δεν ακούσαμε φωνές παιδιών και σκεφτήκαμε ότι ήταν άδειο. Περπατώντας όμως, είδαμε τα παιδιά. Τότε, όπως καταλάβαμε, το ένα παιδί χτύπησε σε ένα κουτί με ρεύμα, ενώ το άλλο είχε το κεφάλι στο νερό», ανέφερε στην εκπομπή Live News μια γυναίκα που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στους τέσσερις τραυματίες.

Όπως ανέφερε η ίδια, «βλέπαμε καθαρά το βαγόνι, δεν είχε παιδιά όρθια, ήταν καθισμένα». «Τα παιδιά τα σηκώσαμε οι άνθρωποι που πίναμε καφέ. Μόνο δύο άτομα από τους τεχνικούς βοήθησαν μόνο», σημείωσε.

Όπως ανέφερε η ίδια, «βλέπαμε καθαρά το βαγόνι, δεν είχε παιδιά όρθια, ήταν καθισμένα». «Τα παιδιά τα σηκώσαμε οι άνθρωποι που πίναμε καφέ. Μόνο δύο άτομα από τους τεχνικούς βοήθησαν», σημείωσε.

Στο νοσοκομείο τρεις από τους τραυματίες

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, από τα οποία τα τρία νοσηλεύονται ακόμα στο νοσοκομείο. Από αυτά, μία κοπέλα είναι διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Η 21χρονη τραυματίας βρίσκεται στην εντατική με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα. Ακόμα, ένας 24χρονος νοσηλεύεται σε χειρουργική κλινική με σοβαρή κάκωση στη σπλήνα, ενώ μία ακόμα κοπέλα, παραμένει στη νευροχειρουργική κλινική με θλάση στον αγκώνα και διάσειση. Το τέταρτο άτομο της παρέας τραυματίστηκε πιο ελαφριά, φεύγοντας από το νοσοκομείο με 12 ράμματα στο κεφάλι.


Στην εκπομπή μίλησε ο πατέρας ενός εκ των τραυματιών. «Το παιδί είναι μπαούλο, το κεφάλι του. Το ένα το μάτι του αρχίζει και μαυρίζει. Θυμάται μέχρι την στροφή, από εκεί και πέρα το πώς, μου λέει “μπαμπά, με ξύπνησαν μέσα στα χώματα”», είπε.

TUV Hellas: Δε διαπιστώθηκε δυσλειτουργία

Επιθεώρηση στο Allou Fun Park πραγματοποίησε ο φορέας πιστοποίησης TUV HELLAS (TUV NORD), χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η TUV Hellas αναφέρει:

«Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα. Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών. Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TUV HELLAS (TUV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος. Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τραυματίεςατύχημαAllou Fun Parkλούνα παρκ