Ελλάδα|07.10.2022 11:22

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Απολύθηκα επειδή τον υποστήριξα» - Τι είπε η συνεργάτιδά του στην κατάθεσή της

Newsroom

Με την κατάθεση της συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν η Θάλεια Ματίκα και η Αλίνα Κοτσοβούλου ενώ η Ράνια Σχίζα και ο Τάσος Χαλκιάς θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του δικαστηρίου το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο ελπίζει ότι με τις μαρτυρίες τους θα συμβάλλουν στην εξέλιξη της δίκης και στην απονομή δικαιοσύνης.

Συνεργάτιδα Πέτρου Φιλιππίδη: Αρνήθηκε ότι είχε δεχτεί επίθεση από τον ηθοποιό

Στη δίκη η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη ρωτήθηκα αν «υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποίο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε». Ο διάλογος πήγε ως εξής:

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

Τότε ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μιντζιάς ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν 6 μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο. «Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε» είπε η μάρτυρας με την εισαγγελέα να επιφυλάσσεται.

«Απολύθηκα επειδή τον υποστήριξα»

«Απολύθηκα από την εκπομπη «Στούντιο 4» με τη Νάνσι Ζαμπέτογλου και το Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ήταν μπροστά αυτοί οι δυο και η Κλεοπάτρα Πατλάκη. Η κα. Ζαμπετογλου μου είπε ότι οι ηθοποιοί δε θέλουν να έρθουν στην εκπομπή επειδή είμαι μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη» ανέφερε η μάρτυρας.

Αντικατάσταση ένορκου

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της, ενώ εισέφερε στο δικαστήριο έγγραφο του υπουργείου Άμυνας το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο και ανέφερε ότι είναι σημαντική η παρουσία της για την κατασκευή πολεμικού υλικού ιδιαίτερα κρίσιμου στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Έβρου.

Η αίτηση έγινε δεκτή από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δυο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση. «Υπάρχουν και άλλοι ένορκοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εργασίες τους. Έχει διαρκέσει πολλούς μήνες η διαδικασία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέτρος Φιλιππίδηςβιασμόςειδήσεις τώραδίκη