Ελλάδα|21.02.2019 14:40

Επίθεση ΕΚΠΟΙΖΩ στην κυβέρνηση: Φέρνει ψευδο-νόμο Κατσέλη

Newsroom

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα της Ζωής), τονίζοντας ότι με την παύση ισχύος του νόμου Κατσέλη η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων δεν καλύπτεται. 

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους υπερχρεωμένους καθώς «δεν διαπραγματεύτηκε με τις τράπεζες» και τελικά το μόνο που ζήτησε (από τις τράπεζες) είναι να τη βοηθήσουν «να κρύψει ότι η κατοικία των υπερχρεωμένων είναι από 1.3.2019 παντελώς απροστάτευτη».

Η Ενωση Καταναλωτών χαρακτηρίζει ως διαστρέβλωση και γραφικότητα την περιγραφή της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών ως «νέος νόμος Κατσέλη», διευκρινίζοντας ότι «αυτό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το νόμο Κατσέλη». 

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι ο νόμος Κατσέλη έδινε τη δυνατότητα «σε όποιον αποδεδειγμένα περιέρχεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής, να ρυθμίσει το σύνολο των χρεών του, με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες, και να διασώσει την κατοικία του, αφού καταβάλλει στους πιστωτές τους, εντόκως, με μία μακρόχρονη ρύθμιση το ποσόν το οποίο θα εισέπρατταν από τη ρευστοποίησή της».

Η κυβέρνηση, αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, αντικαθιστά τον νόμο Κατσέλη «με ένα τραπεζικό προϊόν», ένα «πρόγραμμα ρύθμισης κάποιων δανείων, το οποίο οι τράπεζες θα προσφέρουν ως συμβολικό αντίτιμο για την κατάργηση του Νόμου Κατσέλη όσον αφορά την προστασία της κύριας κατοικίας».

Η Ενωση Καταναλωτών αναφέρει ότι το εν λόγω προϊόν «που σπεύδει η κυβέρνηση να διαφημίσει δεν μπορεί να κρύψει ότι αυτή η κυβέρνηση καταργεί από την 1η Μαρτίου 2019 την προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών». 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

κυβέρνησηΕΚΠΟΙΖΩπολίτεςνόμος Κατσέλη