Ελλάδα|10.11.2022 06:41

Αγρίνιο: Προφυλακιστέος ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλεια σε βάρος του 4χρονου αγοριού

Newsroom

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Τετάρτη ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 4χρονου αγοριού στο Αγρίνιο. Ο 28χρονος, σύμφωνα με το STAR θα μεταφερθεί στις φυλακές των Γρεβενών

Όπως είχε γράψει το ethnos.gr τον Οκτώβριο, ο 28χρονος είχε σε ηλεκτρονική του συσκευή υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε «αλιεύσει» από το διαδίκτυο. Τώρα, γίνεται γνωστό πως αυτό το υλικό βρέθηκε και φαίνεται πως ο κατηγορούμενος το είχε «κατεβάσει» το 2017, σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr.

Άρα, καθώς το υλικό αυτό περιήλθε στην κατοχή του το 2017, όταν ακόμη δεν εξέτιε τη στρατιωτική του θητεία ο κατηγορούμενος, αφορά την πολιτική Δικαιοσύνη και όχι τη στρατιωτική -που έχει αναλάβει την υπόθεση για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, είναι ασφαλές να θεωρηθεί πως στον 28χρονο αναμένεται να ασκηθεί και δίωξη για παιδική πορνογραφία. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής, στον 28χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη σε ανήλικο, κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος.

Νέα στοιχεία για τις ζωγραφιές - Ερωτήματα για «γυναίκα»

Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό προκαλούν νέες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των ζωγραφιών του μικρού παιδιού που φέρεται να ζωγράφιζε «εικόνες» που μπορούν να συνδεθούν με σεξουαλική κακοποίηση. 

Μια από τις ζωγραφιές, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr και όπως επιβεβαιώνει και το ethnos.gr, απεικονίζει στο ίδιο δωμάτιο έναν ενήλικο άνδρα γυμνό, ένα μικρό αγόρι και μία γυναίκα.

Το 2021 η καταγγελία, το 2022 η ποινική δίωξη

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 4χρονου παιδιού προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του 28χρονου άνδρα τον Ιούλιο του 2021, όμως η ποινική δίωξη ασκήθηκε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων επτά μήνες αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2022. Σημειώνεται ότι την περίοδο που ο 28χρονος φέρεται να κακοποίησε το παιδί ήταν φαντάρος, επομένως σύμφωνα με την αστυνομία ο στρατός ήταν το σώμα που θα έπρεπε να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και ο κατηγορούμενος να περάσει στρατοδικείο. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου φερόμενου δράστη έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2022, ωστόσο, δεν ακολούθησε σύλληψη.

Προκύπτουν, επομένως, εύλογα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για μία τόσο βαριά κατηγορία, όπως αυτή της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, καθώς και για το ότι ουδέποτε υπήρξε ένταλμα για τη σύλληψή του.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπαιδική πορνογραφίαΑγρίνιοασέλγεια