Ελλάδα|17.11.2022 18:30

Κιβωτός του Κόσμου: Έρχεται εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή υλικού της δικογραφίας

Newsroom

Έρευνα για την διαρροή υλικού δικογραφίας που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με αφορμή καταγγελία για κακοποίηση ανήλικου από εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου, αναμένεται να διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νίκος Ελευθεριάνος πρόκειται αύριο να δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο διαρροή υλικού από δικογραφία που σχηματίζει η αρμόδια υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛΑΣ με εισαγγελική εντολή.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία για την ΜΚΟ, που ασχολείται με τη μέριμνα και προστασία παιδιών και μητέρων, δεν έχει επιστραφεί στην Εισαγγελία Ανήλικων η οποία έδωσε την παραγγελία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η καταγγελία

Η έρευνα έρχεται μετά την αναφορά ότι η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ερευνά σοβαρότατες καταγγελίες με επίκεντρο την δράση εργαζομένου στην Κιβωτό του Κόσμου σε βάρος ανηλίκου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα ενήλικο σήμερα αγόρι απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη και εκεί φέρεται να κατήγγειλε ότι ως ανήλικος καθώς φιλοξενείτο σε δομή της εν λόγω ΜΚΟ στην Αθήνα παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από εργαζόμενο της δομής.

Με βάση την καταγγελία, ο δράστης συστηματικά προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, ενώ φέρεται να τον απειλούσε ότι αν μιλήσει θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη με επίκεντρο τις συνθήκες διαβίωσης του καταγγέλλοντα στην συγκεκριμένη δομή.

Έρευνα και στο παράρτημα Βόλου

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ελεγχθεί και η καταγγελία του Χρόνη Χλίτσιου για το Παράρτημα της Κιβωτού στον Βόλο, τον Αύγουστο του τρέχοντος χρόνου και η οποία αφορά σε ξυλοδαρμό ανηλίκων.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κιβωτός του κόσμουεισαγγελέαςέρευναειδήσεις τώρακαταγγελία