Ελλάδα|22.11.2022 19:31

ΕΛΑΣ: Τραυματίστηκαν αστυνομικοί στα προσφυγικά - Ερωτήματα για βίντεο που δείχνει προσαχθέντες δεμένους πισθάγκωνα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr
ethnos.gr

Σε δεκάδες προσαγωγές έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ώρες δυνάμεις των ΜΑΤ, στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκύπτουν από βίντεο που κυκλοφορεί και δείχνει προσαχθέντες πεσμένους στα γόνατα και δεμένους.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο με εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό φαίνονται πέντε άτομα να είναι πεσμένα στα γόνατα, δεμένα πισθάγκωνα και κοιτώντας προς τον τοίχο. Από πάνω τους, αστυνομικοί.

Μάλιστα, κάποια στιγμή ένας αστυνομικός πλησιάζει το άτομο που τραβούσε το βίντεο και λέει «όχι από 'δω, πίσω πίσω κυρία», ενώ φαίνεται και το χέρι του ενός να κατεβάζει το κινητό.

Προσαγωγή φωτορεπόρτερ

Παράλληλα, όπως γράφει σε ανάρτησή της η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη, φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στα Προσφυγικά, προσήχθη. Όπως καταγγέλλει, «μας έλεγαν ότι απαγορεύεται να φωτογραφίσουμε την επιχείρηση».

«Αυτήν την στιγμή είμαστε στην ΓΑΔΑ όπου έχει προσαχθεί συνάδελφος μας από τα προσφυγικά.Συνολικά έχουν γίνει 70 προσαγωγές. Από το πρωί μας έλεγαν ότι απαγορεύεται να φωτογραφίσουμε την επιχείρηση εκεί. Δεν επιτρέπουν ούτε στον Γ. Γ της ΕΦΕ να ανέβει, το κινητό του είναι κλειστό», αναφέρει συγκεκριμένα.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε, το απόγευμα της Δευτέρας, στην εξής ανακοίνωση:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο». Το βίντεο που δημοσιεύει η ΕΛΑΣ:

Προσαγωγή δεκάδων ατόμων - Βίντεο από τα επεισόδια

Στην προσαγωγή δεκάδων ατόμων, ανδρών και γυναικών, προχώρησε η ελληνική αστυνομία σε ειδική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι έως τώρα πληροφορίες είναι για 60 προσαγωγές, ενώ έξι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Τουλάχιστον τρεις ομάδες άλλα και άλλες δυνάμεις δέχτηκαν «βροχή» από πέτρες και άλλα αντικείμενα καθώς προσπαθούσαν να μπουν μέσα στις παλιές προσφυγικές κατοικίες και να απομακρύνουν τα άτομα.


Η ειδική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά τη σύλληψη που έγινε νωρίς το πρωί ενός ατόμου που θεωρείται ως ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στον όμιλο real, ενώ ανάμεσα σε άλλα έγινε και γιατί οι αστυνομικοί το πρωί άφησαν εκεί ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ethnos.gr οι αστυνομικοί εντόπισαν στις ταράτσες από πέτρες και μάρμαρα μέχρι ξύλα, καρέκλες αλλά και ξύλινο προσκέφαλο κρεβατιού τα οποία οι νεαροί προόριζαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομική βίαπροσαγωγέςκατάληψηαστυνομικοίΜΑΤΛεωφόρος Αλεξάνδραςπροσφυγικάειδήσεις τώρα