Ελλάδα|08.12.2022 20:48

Πυροβολισμός 16χρονου: Επεισόδια τώρα στα Μέγαρα

Newsroom

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Μέγαρατο πλαίσιο της γενικότερης έντασης που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ. Το θύμα νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

Τα επεισόδια σημειώνονται στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού. Είναι δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο, καθώς οι ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του ανήλικου πατέρα ενός μωρού στο κεφάλι, πετάνε πέτρες. 

Φωτιές σε λάστιχα και κάδους στο Μικρό Σχιστό 

Νωρίτερα την Πέμπτη (08/12), επεισόδια εξελίχθηκαν και στο Μικρό Σχιστό, στην περιοχή του Χαϊδαρίου, από Ρομά που αντιδρούν στον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων έκαψε λάστιχα και έβαλε φωτιές σε κάδους, στην οδό Δερβενακίων.

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, σε 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές έχουν προχωρήσει αστυνομικοί κατά τις έρευνες σε 7 καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική, σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Αφορμή των εφόδων της ΟΠΚΕ και της ΕΜΑΚ, στάθηκαν τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας. Σημειώνεται πως η αστυνομική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

επεισόδιαειδήσεις τώραΜέγαρα