Ελλάδα|18.12.2022 20:42

Εύβοια: Συνελήφθη ο «πιστολέρο» του ΑΤ Αλιβερίου - Πεταμένη βρέθηκε η καραμπίνα

Newsroom

Εντοπίστηκε ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου στην Εύβοια, το βράδυ του Σαββάτου. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη, ενώ, από την επίθεση δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο, έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 παρά τέταρτο τη νύχτα του Σαββάτου (17/12). Στο τμήμα βρισκόταν, εκείνη την ώρα, ένας μόνο αστυνομικός καθώς, σύμφωνα με το evima.gr, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του, είχαν αποχωρήσει. Δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου από τους πυροβολισμούς.

Για τον εντοπισμό του δράστη η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα. Μία καραμπίνα βρέθηκε πεταμένη σε χωράφι σε ένα χωριό έξω από το Αλιβέρι η οποία, πιθανόν, σχετίζεται με την επίθεση. Το όπλο έχει σταλεί στη Χαλκίδα για βαλλιστική εξέταση.

Παρακολουθούσε επί ώρες το ΑΤ

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και τις μαρτυρίες, παρακολουθούσε από νωρίς το βράδυ της ίδιας μέρας το ΑΤ Αλιβερίου ενώ η επίθεση ήταν μεθοδευμένη, ώστε την ώρα που συνέβη, να μην υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι μέσα, ώστε να μπορέσει να εξαφανιστεί με ευκολία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα πέρασε ένα μαύρο ΙΧ με φιμέ τζάμια, ο οδηγός του οποίου άνοιξε πυρ προς το τμήμα και εξαφανίστηκε, στη συνέχεια, προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν τραυματισμοί. Από τους πυροβολισμούς έσπασαν τα τζάμια του τμήματος. Οι αστυνομικοί από την Ασφάλεια Χαλκίδας ταυτοποίησαν τον δράστη, και σχημάτισαν, σε βάρος του, σχετική δικογραφία, η οποία και αναμένεται να υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπυροβολισμοίαστυνομικό τμήμασύλληψηΕύβοιαΑλιβέρι