Ελλάδα|21.12.2022 10:25

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια η κατηγορούμενη για τους θανάτους των τριών παιδιών της - Στον «αέρα» η απολογία της

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, η 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου που παραμένει προφυλακισμένη και κατηγορείται για τους θανάτους των τριών μικρών παιδιών της, στην Πάτρα.

Η κατηγορούμενη βρέθηκε στην Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η 34χρονη έχει λάβει ήδη δύο προθεσμίες και δεν αποκλείεται να ζητήσει και νέα, καθώς ο συνήγορός της κατέθεσε νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως την αθωότητα της κατηγορουμένης υποστηρίζουν εκτός από τις κ.κ Τσάκωνα και Τσιόλα, «άλλοι έξι ιατροδικαστές που θεωρούν ότι πρόκειται περί θανάτων από παθολογικά αίτια».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου της μικρής Ίριδας

Μία νέα ιατροδικαστική κατάθεση ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα, όπως μετέδωσε το Mega. Ειδικότερα, ανοιχτό αφήνει ο ιατροδικαστής το ενδεχόμενο τα αίτια θανάτου της μικρής Ίριδας να ήταν παθολογικά.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Συγκεκριμένα, στα πλακίδια του παιδιού, ο ιατροδικαστής εντόπισε κάποια μακροφάγα κύτταρα με δείγματα αιμοσιδηρίνης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αυτό σημαίνει ότι το παιδί δεν είχε το καρδιολογικό πρόβλημα (την αγενεσία φλεβοκόμβου), αλλά πιθανώς κάποιο άλλο αυτοάνοσο που έπληξε τους πνεύμονες και το ήπαρ του.

Ο ιατροδικαστής πιθανολογεί ότι το αυτοάνοσο μπορεί να σχετίζεται με τον μεταβολισμό και, ενδεχομένως, εξηγεί κάποια στοιχεία για τον θάνατο του παιδιού. Εφόσον οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο οποίος είχε εμπλακεί σε κάποιες από τις έρευνες που είχαν γίνει χωρίς να βρεθεί στο προσκήνιο τους περασμένους μήνες, επιβεβαιωθούν, πρόκειται για νόσημα που πλήττει μισό άνθρωπο ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ανακρίτριαπαιδιάδολοφονίαδολοφονίεςΠάτραειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκου