Ελλάδα|26.01.2023 16:52

Κακοκαιρία: Πώς κινούνται τα ΜΜΜ – Σοβαρά προβλήματα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων

Μαρία Λιλιοπούλου

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ και ο σιδηρόδρομος φαίνεται να μαστίζεται από ...επιδημία τεχνικών προβλημάτων τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των οποίων προκαλούνται καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις σε δρομολόγια.

Νωρίτερα για κάποια λεπτά διακόπηκε το σύνολο των δρομολογίων του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθώς τα τρένα της Γραμμής 1 είχαν ακινητοποιηθεί σε όλους τους σταθμούς, εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) Ειρήνης.

Στη συνέχεια άρχισαν να κυκλοφορούν ξανά αλλά περίπου στο μισό δίκτυο. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια άρχισαν να γίνονται αρχικά μόνο στο τμήμα Ομόνοια - Πειραιάς και αντίστροφα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι συρμοί έφταναν έως το σταθμό Ανω Πατήσια και περίπου στις 14.10 η κυκλοφορία των τρένων αποκαταστάθηκε στο σύνολο του δικτύου.

Προβλήματα όμως σημειώθηκαν και στις άλλες δύο γραμμές του μετρό τη 2 και την 3. Αιτία ήταν οι συνεχείς πτώσεις τάσης σε υποσταθμούς ρεύματος της ΔΕΗ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των δύο γραμμών. Ωστόσο σε καμία από τις συγκεκριμένες γραμμές δεν παρατηρήθηκε διακοπή λειτουργίας. Τελικώς, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ και αυτό το ζήτημα, το οποίο οφείλεται στον ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε.

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια σημειώθηκαν και σε ορισμένες γραμμές των οδικών μέσων, χωρίς ωστόσο η ΟΣΥ να προβεί σε κάποια ενημέρωση για πιο εκτεταμένα προβλήματα.

Τα τρένα

Στο μεταξύ απανωτά είναι τα τεχνικά προβλήματα και οι βλάβες στις αμαξοστοιχίες της Hellenic Train. Αυτήν την ώρα οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 57, η οποία επέστρεφε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη αναμένουν κοντά σττον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου καθώς η μηχανή του τρένου υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η αμαξοστοιχία. Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, στο σημείο μεταβαίνει εφεδρική μηχανή από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μπορέσει το τρένο να αναχωρήσει ξανά.

Εξαιτίας τεχνικού προβλήματος είχαν καταργηθεί το πρωί της Πέμπτης μερικώς στο τμήμα Αεροδρόμιο – Κάντζα και δύο αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, οι 1206 και 2211, ενώ την Τετάρτη ακόμα ένα τρένο της Hellenic Train είχε παρουσιάσει πρόβλημα στη μηχανή του και ακινητοποιήθηκε κοντά στον σταθμό της Δεκέλειας. Οι επιβατες της αμαξοστοιχίας ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία συνέχισαν το ταξίδι τους με την αμαξοστοιχία 56 από τον σταθμό Αφιδνών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΜΜΜΣΤΑΣΥμετρόHellenic Trainηλεκτρικός