Ελλάδα|02.02.2023 10:41

Αλεξανδρούπολη: Η καθαριότητα του νοσοκομείου περνά σε εργολάβο - Αλλαγή καθεστώτος για 67 καθαρίστριες

Newsroom

Αλλαγή καθεστώτος για 67 καθαρίστριες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να παραχωρήσει τις υπηρεσίες καθαρισμού σε εργολάβο. Μέχρι και σήμερα οι 67 καθαρίστριες εργάζονται με συμβάσεις ΑΣΕΠ οι οποίες έληξαν και παρατάθηκαν μέχρι και τον Ιούνιο.

Ωστόσο, μετά την ανάδειξη εργολάβου καθαριότητας η διοίκηση του νοσοκομείου αναμένεται μετά την λήξη των συμβάσεων των καθαριστριών να τις επαναπροσλάβει μέσω εργολάβου. Συνολικά θα προσληφθούν 72 καθαρίστριες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, όπου επίσημα μας ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου μπαίνει εργολάβος. Η θέση του ήταν πολύ σαφής και κατηγορηματική. Μας είπε ότι καθαρά από ιδεολογία θέλει εργολάβο. Νιώθουμε προδομένοι, γιατί αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε η Μαρία Σπανογιώργου η οποία εργάζεται επί 3,5 χρόνια στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στον τομέα της καθαριότητας

«Επί 3,5 χρόνια δώσαμε όλο μας το είναιφέραμε εις πέρας πολύ δύσκολο έργο, μέσα σε λοιμώξεις, πανδημίας, κορονοϊό και τώρα μας πετάει λόγω ιδεολογίας. Επί 3,5 χρόνια μας χρησιμοποίησαν, ούτε τα παιδιά μας βλέπαμε, ούτε τους γονείς μας», συμπλήρωσε άλλη εργαζόμενη του νοσοκομείου, η κ. Ελισάβετ Μπάρη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσοκομείοΑλεξανδρούποληκαθαρίστριεςειδήσεις τώρα