Ελλάδα|16.02.2023 08:28

Επέστρεψαν οι επίλεκτοι διασώστες που επιχειρούσαν στην Τουρκία - «Η καρδιά μας ακόμα εκεί - Μας αγκάλιαζαν, μας έλεγαν ευχαριστώ»

Newsroom

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι επίλεκτοι διασώστες που επιχειρούσαν στα συντρίμμια της Τουρκίας, μετά από μια μεγάλη μάχη που έδωσαν για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους.

Στην κάμερα του Open μίλησε η κυρία Γιώτα, περιγράφοντας τα όσα έζησαν οι Έλληνες διασώστες.

Όπως λέει, τους έστειλαν στο Καχραμανμαράς και «οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ήταν κάτι πρωτοφανές για όλους. Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούσαν είχε πάρα πολύ κριό, στους 0 έως και -5 βαθμοί. Η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών ήμασταν 35 διασώστες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους εκεί».

Η διασώστρια σημειώνει πως: «H υποδοχή που είχαμε από τους ανθρώπους εκεί ήταν το κάτι μοναδικό, που δεν το περιμέναμε. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε οι άνθρωποι να μας περιμένουν, να μας αγκαλιάζουν και να μας λένε ευχαριστώ. Να κλαίνε και να λένε να τους βοηθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να βρούμε έστω και τον άνθρωπό τους νεκρό στα συντρίμμια. Αυτό ήταν για μένα πολύ συγκινητικό γιατί σε μια τέτοια κατάσταση ήταν τόσο πολύ δύσκολη και η ατμόσφαιρα φορτισμένη».

Και συνεχίζει: «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Οι σκέψεις μας ακόμα είναι εκεί. Δεν το πιστεύω ακόμα ότι γυρίσαμε. Όλοι μας έχουμε την καρδιά μας εκεί. Θέλαμε να μείνουμε περισσότερο, δεν τα καταφέραμε -για να βοηθήσουμε όπου ακόμα μπορούσαμε. Είμαστε χαρούμενοι που έστω βοηθήσαμε αυτό το λίγο».

Τουρκίασεισμόςσεισμός Τουρκίαειδήσεις τώραδιασώστες