Ελλάδα|03.03.2019 15:14

Στο Μαντείο των Δελφών μετά το Οικονομικό Φόρουμ (pics)

Τάσος Οικονόμου

Για ακόμη μία χρονιά, το 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών συγκέντρωσε πλήθος προσωπικοτήτων εντός και εκτός Ελλάδας είτε από τον πολιτικό είτε από τον οικονομικό και επιχειρηματικό χώρο.

Αρκετοί εξ' αυτών με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στα πολλά και διαφορετικά πάνελ που φιλοξενήθηκαν στους Δελφούς δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μουσείο της περιοχής, αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους του, στους οποίους συγκαταλέγεται και το Μαντείο. 

Σκοπός της επίσκεψης τους, βέβαια, δεν ήταν να πάρουν τον χρησμό της Πυθίας, αλλά να δουν τα εντυπωσιακά εκθέματα και να ταξιδέψουν έστω και για λίγο στο αρχαιοελληνικό παρελθόν.

Ανάμεσα στις σημαντικές προσωπικότητες που βρέθηκαν στο Μαντείο ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Χοακίν Αλμούνια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γκίκας Χαρδούβελης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης και αρκετοί ακόμα. 

Πάντως, το Μαντείο των Δελφών δεν επισκέφθηκε ούτε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ούτε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Μαντείο των ΔελφώνΟικονομικό Φόρουμ Δελφών