Ελλάδα|01.03.2023 18:21

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εξαιρετικά δύσκολη η ταυτοποίηση των σορών – Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η διαδικασία ταυτοποίηση των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί είναι κοντά στους 40 – 38 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής- ενώ έχουν καταφέρει να ταυτοποιηθούν λιγότεροι από 10 σοροί.

Κατά τις ίδιες πηγές, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία του DNA, οπότε και θα ξεκινήσει η ταυτοποίηση σορών μέσω αυτής της οδού.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι και η δήλωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, ο οποίος ανέφερε: «Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι – εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των σορών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι μεγαλύτερος».

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Live οι εξελίξεις

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ενημερώθηκε από το ιατρικό προσωπικό για την εξέλιξη των διαδικασιών ενώ συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία.

Στη Λάρισα 3 ιατροδικαστές από την Αθήνα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Με τρεις ιατροδικαστές από την Αθήνα, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ΑθηνώνΝίκος Καρακούκης, έχει ενισχυθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία ταυτοποίησης που χρησιμοποιήθηκε για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

«Υπάρχουν σοροί που είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν. Δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση από τους δικούς τους με κανέναν άλλον τρόπο πέραν αυτόν της μεθόδου DNA. Είναι εξαιρετικά τραγικές οι σκηνές που βιώνουμε, μας έρχονται στο μυαλό οι εικόνες από το Μάτι», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισαν ότι οι κηδείες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη να γίνουν δημοσία δαπάνη.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών με τους τουλάχιστον 36 νεκρούς. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες (στην προκειμένη περίπτωση για τρεις μέρες) καθώς και την αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ λόγω της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, σε τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκτροχιασμόςDNAεκτροχιασμός τρένουσύγκρουση τρένωνσύγκρουσηειδήσεις τώραΤέμπη