Ελλάδα | 06.03.2023 19:00

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 55 θύματα, δύο οι αγνοούμενοι – Τα στοιχεία της αστυνομίας

Newsroom

Συνολικά 55 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας. Παράλληλα, το έργο της ΕΛΑΣ συνεχίζεται για 2 αγνοούμενους.

Όπως προκύπτει συγκεκριμένα από κυβερνητική ενημέρωση, από τους αγνοούμενους, η μία έχει δηλωθεί, ενώ ακόμη ένας είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Συνολικά έχουν παραδοθεί 51 σοροί  ή έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους.

Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία είναι είκοσι, εκ των οποίων οι επτά είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σημειώνεται, ότι εξήντα ένας τραυματίες έχουν εξέλθει της νοσηλείας τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ενημέρωσε η κυβέρνηση, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε είκοσι τέσσερα βαγόνια/μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, το οποίο και βρίσκεται από την Πέμπτη στην περιοχή της Λάρισας, ολοκλήρωσε το έργο συντονισμού στο πεδίο των δράσεων και ενεργειών μετά το τραγικό

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σιδηροδρομικό δυστύχημαειδήσεις τώραΤέμπητρένο