Ελλάδα|10.03.2023 09:43

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τα Τέμπη: Ορίζονται σήμερα οι εφέτες ανακριτές - Εν αναμονή των απολογιών επιθεωρητή και σταθμαρχών

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της δικαιοσύνης για τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, με τα τρία πρόσωπα που κατείχαν θέσεις «κλειδιά» στον σταθμό Λαρίσης να αναμένεται να απολογηθούν άμεσα, ακόμη και σήμερα, ενώ εντός ημέρας συγκαλείται και η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας.

Θα κληθούν να καταθέσουν επίσης ξανά σιδηροδρομικοί εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση αντιπαραβάλλει τις καταθέσεις που έχει λάβει, με τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών των εμπλεκόμενων υπαλλήλων την μοιραία νύχτα.

Ακόμη, λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, θα αναζητηθούν και οι ιατρικοί φάκελοι του προσωπικού, σταθμαρχών και μηχανοδηγών.

Ποια είναι τα τρία πρόσωπα στα οποία ασκήθηκαν διώξεις

Σημειώνεται πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα τρία πρόσωπα στα οποία ασκήθηκαν διώξεις είναι «βαριές».

Οι τρεις διώκονται ποινικά για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών -που είναι κακούργημα με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια- καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 23:00 και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Εν αναμονή της επιλογής των δύο εφετών ανακριτών

Παράλληλα, για σήμερα έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δυστύχημαΤέμπησιδηροδρομικό δυστύχημαανακρίτριαειδήσεις τώρα